Μιλώντας ενώπιον της ολομέλειας της βουλής στην συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, ο βουλευτής της Παράταξης μας Λίνος Παπαγιάννης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σοβαρό πρόβλημα με το δημογραφικό αλλά και το μεταναστευτικό, όπως αυτά άλλωστε συζητούνται στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή της οποίας προεδρεύει.

Η Επιτροπή ανέφερε, εξέτασε, ετοιμάζει και θα καταθέσει συγκεκριμένο κείμενο στην κυβέρνηση με διαπιστώσεις και εισηγήσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Υπογράμμισε επίσης τα προβλήματα και τις ελλείψεις στον χώρο των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ειδικά στο νοσοκομείο της ελεύθερης Αμμοχώστου, προειδοποιώντας ότι θα θρηνήσουμε θύματα, όπως έγινε δυστυχώς πρόσφατα στην Πάφο λόγω απουσίας ασθενοφόρου.

Τάχθηκε ενάντια στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των πολιτών και στον εξαναγκασμό χρήσης προστατευτικής μάσκας από παιδιά των δημοτικών σχολείων. Πολλές εταιρείες έκλεισαν, άλλες τόσες θα κλείσουν, τα περισσότερα μέτρα είναι λανθασμένα τόνισε και θυματοποιούνται χιλιάδες πολίτες.

Υπενθύμισε ότι οι προσφυγικοί συνοικισμοί αφέθηκαν στο έλεος του Θεού, όπως και τα αιτήματα των εργαζομένων στον τομέα της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

Η εισήγηση μας για καθορισμό κατώτατης σύνταξης δεν εφαρμόστηκε ακόμη, είπε ο κ. Παπαγιάννης, οι χαμηλές συντάξεις αλλά και οι χαμηλοί μισθοί παραμένουν, χιλιάδες πολίτες αναμένουν και ταλαιπωρούνται κάθε μήνα, την ίδια ώρα που εκατομμύρια ευρώ δαπανώνται σε επιδόματα λαθρομεταναστών και σε ωφελήματα υπέρ των τουρκοκυπρίων εις βάρος των Ελλήνων της Κύπρου.

Τέλος κάλεσε το ΑΚΕΛ να σεβαστεί επιτέλους το γεγονός ότι για να είναι κόμμα και να κάθεται στα έδρανα της βουλής, το οφείλει στον υπέροχο αγώνα που έδωσαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ υπό τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή, ώστε να πάψει η Πατρίδα μας να είναι Αγγλική αποικία. Υπέδειξε επίσης στο ΑΚΕΛ να σταματήσει να φανατίζει και να διχάζει τον λαό και μάλιστα μικρά παιδιά που από μικρή ηλικία σε κατασκηνώσεις της ΕΔΟΝ, τα δηλητηριάζει «ιδεολογικά» περί κομμουνισμού.

Παρακολουθείστε εδώ όλη την ομιλία του κ. Λίνου Παπαγιάννη: