Αντιπροσωπία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) παρευρέθηκε το πρωί της Κυριακής 15/9 στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της ΕΟΚΑ, Μιχαήλ Κουτσόφτα, Ανδρέα Παναγίδη και Στέλιου Μαυρομμάτη, στο χωριό Παλαιομέτοχο της επαρχίας Λευκωσίας, οι οποίοι απαγχονίστηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου του 1956 από τους Άγγλους αποικιοκράτες.
Εκ μέρους του ΕΛΑΜ στεφάνι κατέθεσε ο Επαρχιακός Λευκωσίας, Κυριάκος Λοιζίδης.

Οι θυσίες των Κουτσόφτα, Παναγίδη και Μαυρομμάτη, αποτελούν φάρο φωτεινό και πυξίδα για τον εθνικό αγώνα τον οποίο διεξάγουμε, ο οποίος αποσκοπεί στην Απελευθέρωση και δικαίωση της πολυβασανισμένης μας πατρίδας.

Αντλώντας δύναμη από τις θυσίες των ένδοξων ηρώων μας, θα συνεχίσουμε τον πολυετή και όμορφο αγώνα μας, μέχρι την τελική δικαίωση της πατρίδας και του λαού μας.

Αποτελεί ύψιστο χρέος και καθήκον απέναντι σε όσους «ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουνε, θα περάσουν», να σταθούμε εμπόδιο σε όλους όσους επιβουλεύονται τις τύχες του Κυπριακού Ελληνισμού, αποσκοπώντας στην επίτευξη μιας ομοσπονδιακής λύσης, που θα αποτελέσει την ταφόπλακα για τον Ελληνισμό της Κύπρου. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για μια Κύπρο, Ελεύθερη και Ελληνική.

Οι Ήρωες δεν θυσιάστηκαν για την ομοσπονδία!