Ο φόβος του πολιτικού κατεστημένου της Ευρώπης για την συνεχιζόμενη άνοδο του Εθνικισμού σ’ όλη σχεδόν την Γηραιά Ήπειρο καθρεφτίστηκε από τα όσα συνέβησαν κατά την νέα συμφωνία γαλλογερμανικής συνεργασίας που υπέγραψαν την Τρίτη στο Άαχεν οι ηγέτες των δύο χωρών, Άγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν.

«Προχωρήσαμε σε αυτή την πρωτοβουλία γιατί ζούμε σε μια ιδιαίτερη ιστορική περίοδο, όπου χρειαζόμαστε αποφασιστικές, ξεκάθαρες και προωθητικές απαντήσεις», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, ενώ από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι «την στιγμή που η Ευρώπη απειλείται από την ενδυνάμωση του εθνικισμού και βιώνει την οδύνη του Brexit… Γερμανία και Γαλλία οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δείξουν τον δρόμο προς τα εμπρός».

Αυτό που απειλεί ο Εθνικισμός δεν είναι η Ευρώπη των Εθνών και των Λαών της, αλλά το μόρφωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των καπιταλιστών και των διεθνών τοκογλύφων, της λαθρομετανάστευσης και των ανοιχτών συνόρων. Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, τα αποτελέσματα υπέρ των Εθνικιστικών κομμάτων θα είναι τέτοια που τόσο οι Μέρκελ-Μακρόν όσο και η υπόλοιπη θλιβερή παρέα των εθνομηδενιστών και των κοσμοπολιτών θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ…

ΠΗΓΗ