Δυναμική ήταν η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο 45ο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του Άξιου Τέκνου της Πατρίδος και Αρχηγού της ΕΟΚΑ Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, το οποίο τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 27/1/2019.

Πατριωτικά και αντιομοσπονδιακά συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Διγενής και τα παλληκάρια του ΔΕΝ θυσιάστηκαν για την Ομοσπονδία, αλλά για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική. Παράλληλα, οι ΕΛΑΜίτες διατράνωσαν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, βροντοφωνάζοντας πως η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Στο κρησφύγετο του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, το Αρχηγείο της ΕΟΚΑ, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στην μνήμη του Στρατηγού, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστου Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Μάριος Βασιλείου. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης ο Βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης, ο Επαρχιακός Λεμεσού Παμπίνος Μεσαρίτης, ο Επαρχιακός Λάρνακας Σωτήρης Ιωάννου και το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Μιχάλης Μιχαήλ.

Οι ΕΛΑΜίτες, από το σημείο όπου ο Διγενής ηγήθηκε του αγώνα της ΕΟΚΑ, έδωσαν όρκο τιμής πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με σθένος ενάντια σε κάθε λύση ομοσπονδίας που θα τουρκοποιεί την Κύπρο, χωρίς να κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις αρχές και τις αξίες που μας δίδαξαν με την θυσία τους οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ.