Την Παρασκευή 28/03/14, συναγωνιστές κατέκλυσαν τα πολιτικά γραφεία της Κεντρικής Οργάνωσης Λεμεσού, χωρίς να πτοηθούν από τις παράνομες διώξεις που υπέστησαν τρεις συναγωνιστές από το καθεστώς ΑΝΑΝστασιάδη. Αρχικά τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Ιωάννης Όσκης εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής Λεμεσού, όπου μίλησε για την δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος τη περασμένη Τετάρτη στην Λεμεσό λόγω της παρουσίας του σφαγέα και αρχιβασανιστή, Ταλάτ. Επικεντρώθηκε περισσότερο στους οχετούς λάσπης που δέχεται έκτοτε το κίνημά μας από τα συστημικά ΜΜΕ και τα ανθελληνικά πολιτικά κόμματα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αποκορύφωμα  του πολέμου που δέχτηκε το Λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα, που ήταν η μεθοδευμένη σύλληψη του εκπροσώπου τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδη Γεάδη και άλλων δύο συναγωνιστών. Αργότερα όμως με πανηγυρικό ύφος αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των συναγωνιστών από την δικαιοσύνη, καθώς οι μαρτυρίες ήταν τελείως ασύνδετες, οπότε, όπως είπε, οι δικηγόροι των συναγωνιστών κατατρόπωσαν τις αναφορές της αστυνομίας.

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής από το Μέτωπο Νεολαίας, Πέτρος Αυγουστή, ο οποίος εξήρε τον θρυλικό αγώνα της ΕΟΚΑ που από την 1η Απριλίου μετέτρεψε την Κύπρο σε κοχλάζον ηφαίστειο, ενώ παράλληλα διάβασε και την προκήρυξη του Γεωργίου Γρίβα Διγενή. Στη συνέχεια, χαρακτήρισε τον αγώνα άνισο, όχι γιατί οι Άγγλοι είχαν υπεροχή στα οπλικά συστήματα, αλλά επειδή όπως είπε, οι λεβέντες της ΕΟΚΑ είχαν μια αλύγιστη ψυχή που δεν δίσταζε μπροστά από τον θάνατο αλλά ορμούσε με μεγαλύτερη λύσσα, γεγονός που τους έκανε ανίκητους. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην θυσία κάποιων ηρώων, λέγοντας πως πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους τους Έλληνες Εθνικιστές.

Αργότερα, επικαιροποίησε τον αγώνα της ΕΟΚΑ, προσθέτοντας πως τα «παιδιά του Ε.ΛΑ.Μ.» ακολουθώντας τις προσταγές του Διγενή δεν σταματάνε τον αγώνα τους για την λευτεριά της Κύπρου. Τόνισε πως αποτελεί τίτλο τιμής ο χαρακτηρισμός «τρομοκράτες» που μας αποκάλεσαν οι τουρκοπροσκυνημένοι πολιτικοί, καθώς με τον ίδιο χαρακτηρισμό ύβριζαν οι Άγγλοι τύραννοι τους αγωνιστές του Διγενή. Κλείνοντας ο συναγωνιστής προειδοποίησε όσους πολιτικούς προδίδουν τον αγώνα της ΕΟΚΑ με τις ανθελληνικές τους πράξεις, πως θα έρθουν αντιμέτωποι με τους ΕΛΑΜίτες, οι οποίοι ΔΕΝ θα μείνουν αμέτοχοι στην τουρκοποίηση της Κύπρου συνεχίζοντας στον δρόμο που χάραξε η ΕΟΚΑ και ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής.   

Oskis a4478

Oskis2 3105b

Petros aaf7e