Τη Τετάρτη 23/10, στα κατάμεστα πολιτικά γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Επαρχιακό Λευκωσίας Κυριάκος Λοϊζίδης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου έκανε ομιλία για τις εξελίξεις στη τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Ο Επαρχιακός Λευκωσίας έκανε μια ενδελεχή αναφορά στα ιστορικά γεγονότα τόσο της 28ης Οκτωβρίου το 1940, όσο και για το έπος των Ελλήνων στρατιωτών και την ηρωική τους αντίσταση απέναντι στις δυνάμεις του άξονα.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου ο οποίος εξήρε τον αγώνα και την θυσία όλων των Κυπρίων που πολέμησαν κατά των Ιταλών και Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για χάραξη μιας εθνικής, διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής για αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικότητας.

Ο κ. Χρίστου υπογράμμισε ότι την στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, την στιγμή που ο λαός δοκιμάζεται από τα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας, καθημερινά πραγματοποιούνται εκποιήσεις και οικογένειες κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο, το μοναδικό πολιτικό κόμμα που βρίσκεται στο πλευρό του λαού είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), καθώς όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα κόπτονται μόνο για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την υφαρπαγή καρεκλών εξουσίας.