Στελέχη του ΕΛΑΜ τίμησαν χθές τους Ήρωες της Κοινότητας Μενοίκου στην επαρχία Λευκωσίας. Κατά τη χθεσινή εθνική εκδήλωση τελέστηκε μνημόσυνο και αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους Ήρωες της Κοινότητας:

Ο Ανδρέας Πέτρου χάθηκε κατά τη διάρκεια των δικοινοτικών ταραχών του 1963-1964 και μέχρι σήμερα η τύχη του αγνοείται.

Ο Νικόλαος Ανδρέα Παλαζή του 211 Τάγματος Πεζικού, ο Χριστάκης Λουκά του 231 Τάγματος Πεζικού και ο Θεόδωρος Παπαπαναγιώτου του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού έπεσαν μαχόμενοι κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974.

Ο Κώστας Αθανασίου του 306 Τάγματος Πεζικού και ο Ελευθέριος Ιωάννου Ζάντης του 211 Τάγματος Πεζικού, κατατάγηκαν στην Εθνική Φρουρά ως έφεδροι, αμέσως μετά τη γενική επιστράτευση. Έπεσαν μαχόμενοι πράττοντας το καθήκον τους προς την πατρίδα και ακολουθώντας τη συνείδηση του χρέους και της ευθύνης κατά τον άνισο εκείνο αγώνα απέναντι στους Τούρκους εισβολείς.

Ο Λοχαγός Χαράλαμπος Χαραλάμπους,  θυσιάστηκε στις 5 Νοεμβρίου του 2009 μετά από έκρηξη οπλοβομβίδας, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του ως Υπολοχαγός Πεζικού στο φυλάκιο 309 του 211 Τάγματος Πεζικού.

Εκ μέρους του Προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ στεφάνι κατέθεσε ο Βουλευτής Λάρνακας, Σωτήρης Ιωάννου και εκ μέρους της τοπικής επιτροπής Μενοίκου, ο Επικεφαλής της Τάκης Οικονόμου.