Συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε κοινή συνεδρία με την Επιτροπή Περιβάλλοντος, το θέμα των δικτύων 5G και πως αυτά επηρεάζουν την Υγεία των Πολιτών.

Είναι γεγονός, πως ειδικά το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σε αρκετές περιοχές της Κύπρου, σε αρκετές κοινότητες και από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας αντίδραση για το εν λόγω πρόβλημα και παρακολουθούμε ότι ανησυχούν ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το δίκτυο 5G στην υγεία τους.

Από την πλευρά μας, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), συμμεριζόμαστε αυτές τις ανησυχίες, στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες που διαμαρτύρονται για την τεχνολογία 5G και ζητούμε επίσημα από του Υπουργείο και την Κυβέρνηση, πριν προχωρήσει στην εφαρμογή της να δώσει πρώτα ένα χρονικό διάστημα στο οποίο θα γίνουν οι κατάλληλες μελέτες με επιστημονική τεκμηρίωση, που θα αποδεικνύουν πόσο και αν επηρεάζει το θέμα της υγείας.

Ένα άλλο θέμα το οποίο πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα και θεωρώ ότι είναι προς την ορθή κατεύθυνση, ούτως ώστε να καθησυχάσουμε τους πολίτες, είναι η αποφυγή τοποθέτησης κεραιών κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία ή σε άλλα κτήρια που στεγάζεται αρκετός κόσμος.

*Δηλώσεις στα ΜΜΕ*

Χρίστος Χρίστου
Πρόεδρος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)