Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ όταν της τέθηκε ερώτημα σχετικά με την παραβίαση της Κυπριακής ΑΟΖ από τουρκικό πολεμικό και την “παρενόχληση” του νορβηγικού ερευνητικού έκρινε σκόπιμο να απαντήσει ούτε λίγο ούτε πολύ πως ήρθε η ώρα να διαμοιραστούν οι υδρογονάνθρακες εξίσου στους Ελληνοκύπριους και στους Τουρκο”κύπριους”.

Συγκεκριμένα η Τζένιφερ Ψάκι δήλωσε πως «ενόσω οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να διενεργεί έρευνες για ενέργεια στις υπεράκτιες περιοχές της, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι της νήσου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όπως και το σύνολο των πόρων της, πρέπει να μοιράζονται ακριβοδίκαια μεταξύ αμφοτέρων των κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».

Ενώ η Βικτώρια Νούλαντ τόνισε πως είναι σημαντικό να αποφεύγονται ενέργειες που πιθανόν να αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή.

Εν ολίγης, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποφεύγουν να σχολιάσουν την πρόκληση η οποία πραγματοποιήθηκε από τουρκικό πολεμικό στην Κυπριακή ΑΟΖ και συνιστούν ψυχραιμία στην Ελληνοκυπριακή πλευρά για αποφυγή προκλήσεων (;!), ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύονται τη θέση του διαιτητή, στην οποία η Κυβέρνηση τους έχει καθίσει, και μοιράζουν από κοινού προς πάσα κατεύθυνση τον ορυκτό μας πλούτο.

Όλα αποδεικνύουν πως οι ΗΠΑ δεν έχουν αλλάξει τακτική και συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον Αναστασιάδη. Οι Η.Π.Α προσφέρουν τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ  στον εισβολέα της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Οδηγούμαστε και πάλι στην επανάληψη των μαύρων σελίδων της ιστορίας του Κυπριακού Ελληνισμού, με τους κυβερνώντες να συμπεριφέρονται σαν άβουλοι εντολοδόχοι, μη έχοντας ίχνος Εθνικής αξιοπρέπειας.