Στην Αθήνα βρίσκεται ο Νίκος Ανανστασιάδης για να ενημερώσει δήθεν για το κοινό ανακοινωθέν όσο αφορά το Κυπριακό και τα όσα έχουν επιβάλει τα διεθνή κέντρα εξουσίας.

Η συνάντηση θα γίνει με την κατοχική μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, με απώτερο σκοπό να αποποιηθεί των ευθυνών του στο επικείμενο σχέδιο «λύσης» του Κυπριακού.

Οι πιέσεις και οι διεργασίες στο Κυπριακό είναι εντονότατες αφού διακυβεύονται τεράστια οφέλη, τα οποία πηγάζουν και από την ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ. Μια λύση θα αποφέρει κέρδη στους σήμερα δήθεν φιλεύσπλαχνους που ενδιαφέρονται να εξεύρουν το συντομότερο μια «λύση» στο Κυπριακό.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν συμφωνεί και δεν αποδέχεται κανένα κοινό ανακοινωθέν και καμιά λύση ομοσπονδίας. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι μια λύση μπορεί να είναι αποδεκτή αυτή της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.

Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ και των συγκυβερνόντων κομμάτων, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ, αλλά και ο υπόλοιπος πολιτικός συρφετός δεν σέβεται το τρανταχτό ΟΧΙ του 2004. Μόνο το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα μπορεί να χαράξει διεκδικητική γραμμή και να βάλει το Κυπριακό στην ορθή του βάση.

Να μην προσπαθήσει ο Νίκος Ανανστασιάδης να αποποιηθεί των ευθυνών, γιατί είναι ο κύριος υπαίτιος. Όλοι αυτοί που παίζουν το μέλλον μας στα ζάρια απαιτούμε να παραιτηθούν γιατί είναι επικίνδυνοι για το μέλλον του λαού και της πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)