Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη μίλησε τηλεφωνικά την Τετάρτη 4/9 στην ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα σχετικά με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και την ενημέρωση που έλαβαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως υπογράμμισε ο συναγωνιστής, η σύγκλιση στους «όρους αναφοράς» εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, καθώς θα εστιάζονται στο πλαίσιο Γκουτέρες  και στη Συμφωνία μεταξύ Αναστασιάδη – Έρογλου το 2014, που περιλαμβάνουν επικίνδυνες πρόνοιες όπως είναι, μεταξύ άλλων, η μη επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση, τα δικαιώματα στους σφετεριστές των περιουσιών των προσφύγων, το τ/κ βέτο και η εκ περιτροπής προεδρία.

Παράλληλα, ο κ. Γεάδη διαχώρισε τη θέση του ΕΛΑΜ σε ότι αφορά τους κατατεθειμένους χάρτες, τονίζοντας την κάθετη διαφωνία του Κινήματος, καθώς με την ανοχή των υπολοίπων κομμάτων του Εθνικού Συμβουλίου, τα κατεχόμενα χωριά και οι κατεχόμενες πόλεις μας, θα μετατραπούν με την συγκατάθεση μας εσαεί τουρκικά και στην ουσία με αυτό τον τρόπο, η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία θα αποτελέσει τον προπομπό της οριστικής Διχοτόμησης της πατρίδας μας.