Οι εξελίξεις για το Κυπριακό τρέχουν και η υποτακτική κυβέρνηση Ανα(ν)στασιάδη προβαίνει σε καινούργιες υποχωρήσεις προς ένδειξη «καλής θελήσεως» ξεχνώντας τη βάρβαρη τουρκική εισβολή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι «Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ότι μετά και από αυτή την απόρριψη (για το κοινό ανακοινωθέν) πάρθηκε η απόφαση και εστάλη επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ στις 02/01/2014 η οποία παρέθεται πλήρως όλα τα συμβάντα και γεγονότα και κατέθετε τη θέση της πλευράς μας για την προοπτική επανέναρξης ενός ουσιαστικού διαλόγου»

Στην επιστολή, ο Ανα(ν)στασιάδης ενημέρωσε τον Μπαν Κι Μουν ανακαλώντας την πρότασή του για κοινό ανακοινωθέν, το οποίο θέλει να περιέχει:

Ξεκάθαρη αναφορά στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που με απόλυτη σαφήνεια τονίζουν ότι το κράτος της Κύπρου θα έχει μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια   Ξεκάθαρη αναφορά στην ιδιότητα μέλους της ΕΕ και στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων, Τούρκων και Ελλήνων. Ξεκάθαρα να υπογραμμίζεται η μεθοδολογία των συνομιλιών, η οποία δεν θα απομονώνει τις διαφορετικές συνιστώσες του Κυπριακού, οι οποίες πρέπει να συζητηθούν σε συνάρτηση με τη συνυφασμένη σχέση του ενός με το άλλο.

Με την άφιξή του στην Κύπρο την ερχόμενη βδομάδα, ο Ντάουνερ με δεδομένο το ναυάγιο στο κοινό ανακοινωθέν, θα προσπαθήσει να φτάσει σε συμφωνία για ένα λιτό και σύντομο ανακοινωθέν, έτσι ώστε να επιβληθούν τα σχέδια των ξένων κέντρων αποφάσεων.

Η ανθελληνική κυβέρνηση Ανα(ν)στασιάδη έχει υποκύψει πλήρως στα παιχνίδια των τούρκων, που θέλουν να επιβληθούν στην Κύπρο. Η μια υποχώρηση διαδέχεται την άλλη, με φόντο ένα ομοσπονδιακό σχέδιο ξεπου-λύσης  που θα κάνει την Κύπρο έρμαιο των τουρκικών επιδιώξεων. Οι πολιτικάντηδες, ανεξαρτήτου χρώματος, μεταμόρφωσαν την βάρβαρη τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή σε ένα πρόβλημα ανάμεσα σε δύο ίσες κοινότητες. Επιβάλλεται να μπει ένα τέλος στο ξεπούλημα της Κύπρου, πριν φτάσουμε σε γεγονότα μη αναστρέψιμα.