Το Μέτωπο Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς όλους τους μαθητές της Κύπρου στον αγώνα τους ενάντια στην επιβολή κομίστρων για τα λεωφορεία. Στην Κύπρο του μνημονίου, της ανέχειας και της εξαθλίωσης δεκάδες χιλιάδες μαθητές ΔΥΣΤΥΧΩΣ αδυνατούν να πληρώσουν τα κόμιστρα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταβούν στα σχολεία.   

Έτσι όπως είχε προγραμματιστεί, οι μαθητές ανά το Παγκύπριο απείχαν από την 3ηδιδακτική περίοδοτην Πέμπτη 09.01.14, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο χαράτσι που επέβαλαν οι υπάλληλοι της Τρόικα στα σχολικά λεωφορεία. Σε όλα τα σχολεία της Κύπρου, με δυναμικό παλμό, οι μαθητές διαδήλωσαν με πανό και πλακάτ, φωνάζοντας ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου που εκτελώντας τις εντολές των εξουσιαστών της κτυπά ανελέητα την παιδεία και κατ επέκταση το μέλλον των νέων της Κύπρου.

Ο δυναμικός παλμός της νεολαίας και η μαζική αντίδραση ενάντια στα κόμιστρα που επιβλήθηκαν έτριξε τα θεμέλια του συστήματος σύριζα, γι αυτό έπρεπε να φιμώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας.

Στην Λευκωσία έξω από την Τεχνική Σχολή, η χούντα του μνημονίου για να πνίξει και να καταστείλει τις έντονες κινητοποιήσεις των μαθητών αποφάσισε να στείλει την ΜΜΑΔ με αντιδιαδηλωτική εξάρτηση. Εντελώς απρόκλητα επέδραμαν πάνοπλοι εναντίων των άοπλων διαμαρτυρόμενων μαθητών δρώντας ως δυνάμεις καταστολείς τυραννικών καθεστώτων.

Δυστυχώς αυτές είναι οι τακτικές που θα ακολουθήσει η μνημονιακή κυβέρνηση σε όσα μέτρα δεν γίνουν ανεκτά και υπάρξει αντίδραση από τον λαό. Θα προσπαθήσει δια μέσω της βίας να περάσει όλα νομοσχέδια, σπέρνοντας φόβο, πανικό και τρομοκρατία μέσα στην κοινωνία για να γίνονται δεκτά τα κατοχικά της νομοσχέδια. Ο λαός πρέπει να αντιληφθεί όσο είναι καιρός ότι δεν είμαστε ελεύθεροι και με σθένος πρέπει να αντιταχθεί στους εγκάθετους της τρόικας για να αποσείσει τους διεθνείς τοκογλύφους από την πλάτη της πατρίδας μας.

Η παιδεία όπως τονίσαμε και σε παλαιότερα Δελτία Τύπου αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα ενός Έθνους γι αυτό αποτελεί και τον πρώτιστο στόχο στα διεθνείς ανθρωπόμορφα κοράκια, αφού θέλουν να γκρεμίσουν οποιοδήποτε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι καθήκον όλων μας να προστατέψουμε με νύχια και δόντια το δικαίωμα την νεολαίας στην παιδεία, πόσο μάλλον σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την Κυπριακή κοινωνία. Η επιβολή κομίστρου στα λεωφορεία αποτελεί καίριο πλήγμα στις είδη λαβωμένες από την οικονομική κρίση οικογένειες.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) προτείνει να περικοπούν οι μισθοί των πολιτικάντηδων, τα επιδόματα των κομμάτων, οι λιμουζίνες των χαρτογιακάδων ή ακόμα και τα παχυλά επιδόματα των αλλοδαπών, ούτως ώστε να εξευρεθούν τα χρήματα που χρειάζονται και να αφήσουν επιτέλους ήσυχη την παιδεία και το μέλλον της νεολαίας μας.

Καλούμε τους μαθητές μέσω αυτού του βήματος να παραμείνουν δυνατοί στον αγώνα τους χωρίς υποχωρήσεις και να μην υποκύψουν, μέχρις ότου δικαιωθούν τα ΔΙΚΑΙΑ αιτήματα τους.

Η ΔΩΡΕΑΝ παιδεία είναι υποχρέωση όλων μας να την διαφυλάξουμε χωρίς να θέτουμε εμπόδια.

Κάτω τα χέρια από την παιδεία – ΟΧΙ στα κόμιστρα των λεωφορείων.

Μέτωπο Νεολαίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)