Οι Tούρκοι πήραν το μήνυμα ότι τα αδελφά κόμματα του Δησακέλ κατέρρευσαν τα ποσοστά τους σαν χάρτινος πύργος, για τον μεγαλύτερο λόγο της εμμονής τους, τηn προωθούμενη λύση εδώ και δεκατρία χρόνια, επί της προεδρίας του κ Γλαύκου Κληρίδη, Χριστόφια και Αναστασιάδη, στηρίζοντας λύση Δ.Δ.Ο. και το Σχέδιο Ανάν.

Όφειλαν να γνωρίζουν πολύ καλά οι δύο ηγεσίες, ότι έρχονται εκλογές και με την απόφαση της Μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, που δεν θέλουν λύση προδοσίας, θα τιμωρήσουν τα δύο αυτά κόμματα του ΔΗΣΑΚΕΛ!

Όπως και έγινε. Μια παροιμία του λαού μας λέει: “το γινάτιν φκάλει αμμάτιν”. Τώρα αυτές οι δύο ηγεσίες, σκέπτονται και συσκέπτονται να βγάλουν τα αποτελέσματα των ζημιών τους. Αλλά όμως, θα παραδεχθούν τις ευθύνες τους για την κατάρρευση της οικονομίας και τους κακούς χειρισμούς τους στο Κυπριακό, ή θα καταπιαστούν στο γεγονός ότι, πάντα φταίει ο άλλος;

Οι λόγοι γνωστοί για να διατηρήσουν τις σπασμένες τους καρέκλες.

Ήταν μόνον μιά μικρή ένδειξη του λαού μας και ένα προμήνυμα προς τα δύο αυτά κόμματα, αλλά και προς την ηγεσία της Τουρκίας, ότι είμαστε εναντίον της προωθούμενης λύσης της Δ.Δ.Ο, όμως οι Τούρκοι το πολυ-κατάλαβαν και άρχισαν να σκληραίνουν τη στάση τους.

Τέλος λοιπόν τα πανηγύρια, τα καφεδάκια, οι κλάδοι ελιάς, τα φαγοπότια, τα λουλούδια και οι «δικοί» μας τεμενάδες με χαμόγελα τύπου, μάλιστα αφεντικό «evet efentim» και η αποδοχή του κ. Αναστασιάδη στην τουρκία με φωτογραφία του κάτω από το τούρκικο πανό, με σύνθημα «όλα για την τουρκία»

Προς αποκατάσταση της Αλήθειας και για λόγους ευθύνης αφού έχασαν το παιχνίδι, ο λαός απαιτεί να υποβάλουν πάραυτα τις παραιτήσεις τους και να πάνε στα σπίτια τους. Ο αντικριστός χορός τελείωσε. Κατέστρεψαν τα πάντα, τα κατάφεραν…

Γιά να θυμίσω στους Αξιότιμους Αναγνώστες μου και Αναγνώστριες μου, πριν λίγα χρόνια ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, ο λόρδος Χάνεϊ, μας το είπε ξεκάθαρα και κατάμουτρα. Αφού δεν ψηφίσατε ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα του 2004 θα δείτε τι θα πάθετε. Ορίστε, πάθαμε, αλλά την Πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσουμε και αυτοί που επιμένουν αν επιμένουν ακόμη να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Η Πατρίδα μας πλέον χρειάζεται ριζική ανανέωση. Ανανέωση εκ βάθρων, ήδη οι μισοί από τους καινούργιους βουλευτές μας είναι νέοι, αυτό απεφάσισε ο λαός μας.

Μάλιστα τώρα που υπάρχει οκτακομματική βουλή και περισσότερη πολυφωνία θα μπούμε σε ρυθμούς περισσότερης Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης και απαιτήσεων.

Άριστος Κακουλής