Με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Τζόζεφ Άκερμαν, ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να παράσχει κατάλληλη οικονομική βοήθεια με τη μορφή δανείου με χαμηλό κόστος από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Με την σειρά μας να ενημερώσουμε τον κ. Άκερμαν, γιατί από ότι φαίνεται δεν γνωρίζει, ότι στην Κύπρο από το 1974 η Τουρκία εισέβαλε παράνομα στην Κύπρο, συνεχίζει να κατέχει εδώ και 42 χρόνια τα εδάφη μας και φέρει ακέραια ευθύνη για δολοφονίες, λεηλασίες, βιασμούς και εξαφανίσεις αιχμαλώτων. Ως εκ τούτου ο μόνος που πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις είναι η Τουρκία και κανείς άλλος.

Τονίζουμε ότι η χρηματοδότηση από τον οποιοδήποτε ακόμη και με χαμηλό κόστος, δεν είναι αποδεκτή, αφού την αποπληρωμή της θα επωμισθεί η πλειοψηφία του λαού, δηλαδή οι Ελληνοκύπριοι, πράγμα απαράδεκτο.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε να πληρώσει καμία αποζημίωση ο Ελληνισμός της Κύπρου σε κανέναν, για πράγματα που δεν ευθύνεται. Αν μπορεί να εξασφαλίσει χαμηλότοκα δάνεια για αποζημιώσεις ο κ. Άκερμαν και έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, μπορεί κάλλιστα να αποταθεί στον Ερντογάν.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)