Οι νέες προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία σχετικά με την ΑΟΖ της Κύπρου, επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά ότι η «πολιτική του καλού παιδιού» στην οποία εδώ και τόσα χρόνια εγκληματικά επενδύουμε έχει αποτύχει παταγωδώς.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να έχει στρατηγικό πλάνο στα σχέδια της, για να μην γίνουμε για πολλοστή φορά θεατές κινήσεων υποχώρησης, αλλά και προκλήσεων τύπου «Μπαρμπαρός».

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίσαμε πάμπολλες φορές ότι αδειοδότηση θα πρέπει γίνει με συγκεκριμένη στρατηγική, θέτοντας σαν κύριο μέλημα μας το Εθνικό συμφέρον και όχι το οικονομικό. Δηλαδή να εμπλέξουμε στην Κυπριακή ΑΟΖ παίκτες οι οποίοι μπορούν και έχουν την ισχύ να εξορύξουν το Φυσικό Αέριο και όχι απλά μια οικονομικά συμφέρουσα πρόταση.

Όσο αφορά δε την δήλωση ότι “σημαντικό μέρος του οικοπέδου 6 ανήκει στην τουρκική ΑΟΖ”, δείχνει ξεκάθαρα τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μια φορά ότι τα κατεχόμενα δεν θα αφεθούν ποτέ από την επίβλεψη της. Όλα τα δεδομένα συνηγορούν ότι τάχιστα πρέπει να αλλάξουμε την πολιτική του συμβιβασμού στο Κυπριακό, διεκδικώντας τα νόμιμα δίκαια μας σε όλα τα επίπεδα, επιφέροντας πολιτικά και οικονομικά πλήγματα στην Τουρκία. 

Γραφείο Τύπου

Εθνικό Λαϊκό Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)