Έξι και πλέον εκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν στα κατεχόμενα και στην Τουρκία τους πρώτους επτά μήνες του έτους με πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί στις ελεύθερες περιοχές.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της JCC, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Ιουλίου, έγιναν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα ύψους €6,04 εκατ., εκ των οποίων €4,28 εκατ., στα κατεχόμενα και €1,76 εκατ., στην Τουρκία.Οι τομείς στους οποίους έγιναν οι συναλλαγές με τη μεγαλύτερη αξία ήταν τα ξενοδοχεία, όπου έφθασαν τα €2,09 εκατ., η ψυχαγωγία με €1,11 εκατ., και οι αερογραμμές με €1,07 εκατ.Σε ό,τι αφορά τον Ιούλιο, οι συναλλαγές ανήλθαν σε €867,850, εκ των οποίων €644,441 στα κατεχόμενα και €223,408 στην Τουρκία.

Στην παρούσα έρευνα όμως δεν υπολογίζονται και τα μετρητά που σπαταλούν στα κατεχόμενα, οι αφελοίς συμπατριώτες μας. Για πολλοστή φορά φαίνεται ότι τα οδοφράγματα κάνουν κακό στην πατρίδα μας και θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση χωρίς άλλην χρονοκαθυστέρηση να τα κλείσει άμεσα, προστατεύοντας το υγιές συμφέρον της πατρίδας μας.

Είναι πραγματικά ντροπιαστικό και λυπηρό το φαινόμενο να βλέπουμε σε μια χώρα υπό κατοχή, οι πολίτες της να μετατρέπονται σε τουρίστες του στρατού κατοχής.