Δεν φαίνεται να βάζουμε μυαλό εδώ στην Κύπρο. Την στιγμή που η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από τα απανωτά τρομοκρατικά κτυπήματα και η Μεγάλη Βρετανία φαίνεται να αντιμετωπίζει πλέον όχι μόνο την τρομοκρατία, αλλά και την τρομοφοβία, εδώ στην Κύπρο επαγγελματίες ανθρωπιστές καλούν τους λαθρομετανάστες όχι μόνο να έρθουν στο νησί μας, αλλά και να τους ενημερώσουν για τα επιδόματα που δικαιούνται, αλλά και για να τους βοηθήσουν να εγκλιματιστούν στην Κυπριακή πραγματικότητα.

Ξεχνούν ασφαλώς ότι εδώ στο νησί μας είμαστε λίγοτεροι από ένα εκατομμύρια ψυχές και ότι υπάρχει άμεσως κίνδυνος δημογραφικού προβλήματος από την εισροή νέων λαθρομεταναστευτικών κυμάτων. Το προσφυγικό τσουνάμι απειλεί την Κύπρο και αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα με αυτούς που μας Κυβερνούν.

Τι ακριβώς συνέβη τις τελευταίες ημέρες σε Λονδίνο και Μάντσεστερ σίγουρα η κοινή γνώμη έχει ενημερωθεί. Πάντως, η Αγγλία μετρά ήδη 20 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ενώ ο φόβος νέων τρομοκρατικών κτυπημάτων πλανάται πάνω από ολόκληρη την Βρετανία.

Στο θέμα μας. Σε συγκριμένη διαφημιστική καμπάνια πανεπίστημα διαφημίζουν (βλέπε σχετική εικόνα) ότι έχουν εκείνες τις δυνατότητες και παροχές σε μετανάστες που επιθυμούν να επισκεφτούν το νησί μας δίδοντας τους μάλιστα και συμβουλευτικές υπηρεσίες πώς να ζητήσουν άσυλο. Πρόσθετα, μπορούν να τους υποβοηθήσουν πώς θα λαμβάνουν επιδόματα κατά την εδώ παραμονή τους και πώς μπορούν να εξασφαλίσουν διαμονή και συγκεκριμένα στέγη καθώς και τρόπους εκπαίδευσης και διδασκαλίας της αγγλικής και ελληνικής γλώσσας.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Ένωση και τα τμήματα ένταξης, ασύλου και μετανάστευσης κατά 90% και το υπόλοιπο 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία που για τέτοιες περιπτώσεις πάντα βρίσκει τα χρήματα, αλλά για τους χαμηλοσυνταξιούχους μας και για την υποβοήθηση των Ελληνοκυπρίων που έχουν πραγματική ανάγκη επιβίωσης όλος περιέργως ποτέ δεν υπάρχουν τα κεφάλαια.

Εν ολίγοις, γέμισε η Κύπρος επαγγελματίες ανθρωπιστές, αλλά για τους Ελληνοκύπριους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, για τους νέους μας που ψάχνονται για το μέλλον τους, για τους αυτοεργοδοτούμενους που έχουν εγκλωβιστεί στην έλλειψη ρευστότητας από την αγορά και για τους χαμηλοσυνταξιούχους που ζουν σε άθλιες συνθήκες φαίνεται ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ