Συνεχίζονται αμείωτες οι ενέργειες του Τουρκοκύπριου Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ που προκαλούν το λαϊκό αίσθημα. Αφού προχώρησε σε αυστηρά διαβήματα γιατί ενοχλήθηκε έντονα με την αναφορά για την «χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης», αφού αποκάλεσε την αντικατοχική πράξη του 16χρονου νέου από τη Λύση ως «εθνικιστική υστερία», αφού κατέθεσε πρόταση για καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας ως επίσημης στην ΕΕ, πλέον εγκαινιάζει και πολιτικό γραφείο στα κατεχόμενα.

Η ενέργεια αυτή κρίνεται ως απαράδεκτη προς τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού θα λάβει χώρα σε περιοχή που κατέχεται παράνομα και διά της βίας των όπλων από τα τουρκικά στρατεύματα. Η περιουσία ενός προσφυγοποιημένου Έλληνα της Κύπρου μετατρέπεται σε αντικείμενο σφετερισμού από ένα «εκπρόσωπο» της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, ενώ μάλιστα θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια της ίδιας της Ευρώπης.

Είναι αντιληπτό πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ο Νιαζί δεν εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά το κατοχικό καθεστώς της Άγκυρας και αποτελεί εγκάθετος του Ερντογάν.

Ο υπαίτιος των πιο πάνω έχει όνομα και διεύθυνση. Ως εκ τούτου, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αναμένει την αντίδραση του κόμματος που τον εξέλεξε, του ΑΚΕΛ, που φέρει ακεραία την ευθύνη για τις πράξεις και τις ενέργειες του Τουρκοκύπριου ευρωβουλευτή του. Η σιωπή και η αποδοχή του ανοίγματος των γραφείων στα κατεχόμενα, αποτελεί συνενοχή στο έγκλημα που συντελείται απέναντι στην Πατρίδα μας.

Μπορεί ο Κιζίλγιουρεκ να δηλώνει ότι στοχεύει να φέρει τους Τουρκοκύπριους πιο κοντά στην ΕΕ, αλλά θα ήταν προτιμότερο να αφήσει στην άκρη τις φθηνές δικαιολογίες και να ενεργούσε με στόχο να φέρει τους πρόσφυγες πιο κοντά στην επιστροφή και την ανάκτηση των περιουσιών τους, οι οποίες κατέχονται από το καθεστώς, που με τις πράξεις του αποδεικνύει, ότι εκπροσωπεί!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)