Στις δύο εκθέσεις του ΟΗΕ, τόσο για την ανανέωση θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, όσο και για τις Καλές Υπηρεσίες, όπως είδαν το φως της δημοσιότητας 18 Ιανουαρίου του 2021, υπάρχουν επικίνδυνες παραλείψεις, που οδηγούν σε νέους ολέθριους συμβιβασμούς.

Οι παραλείψεις σε αναφορές στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και η αναφορά «ελληνοκυπριακή αρχή» και όχι σε Κυπριακή Δημοκρατία, μόνο τυχαίες δεν είναι.

Να υπενθυμίσουμε μόνο ότι από τις 8 Ιανουαρίου 2021 είχαμε κάνει σαφέστατη αναφορά λέγοντας ότι «Με την μεσολάβηση του ΟΗΕ, είναι πασιφανές ότι για να καμφθούν οι διαφορές και να υπάρξει σύγκλιση, θα οδηγηθούμε στην χαλαρή Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, παραλλαγή της Συνομοσπονδίας, που θα εξυπηρετεί για ακόμα μια φορά μόνο τα τουρκικά συμφέροντα».

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), για πολλοστή φορά, που έκρουε κατ’ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου. Κάποιοι είναι καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το νέο φιάσκο που μας οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)