Χωρίς υπόγειες συνδιαλλαγές με το Προεδρικό για προσωπικά ή κομματικά οφέλη, αλλά με μοναδικό γνώμονα και κριτήριο το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών, το ΕΛΑΜ σήκωσε μανίκια, καταθέτοντας σειρά προτάσεων για το ζήτημα των εκποιήσεων και άλλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, αποδεικνύοντας πως στις πιο κρίσιμες στιγμές κρατά άκρως υπεύθυνη στάση έναντι στην κοινωνία των πολιτών που δοκιμάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα κατέθεσε προτάσεις τις τελευταίες μέρες που αφορούν το ζήτημα των εκποιήσεων για:

  1. Καθολική αναστολή όλων των εκποιήσεων μέχρι την 30η Ιουνίου (17 Δεκεμβρίου 2020 & 14 Ιανουαρίου 2021)
  2. Μη καταβολή Φόρου για κέρδος που προκύπτει από τη διάθεση οποιουδήποτε ακινήτου που εκποιείται χωρίς τη συγκατάθεση του δανειολήπτη (18 Ιανουαρίου 2021)
  3. Πρόταση που θα δίνει το δικαίωμα στον δανειολήπτη να προσφύγει ενώπιον Δικαστηρίου και να αμφισβητήσει το ύψος της οφειλής και τη νομιμοποίηση της σύμβασης, ούτως ώστε ενόσω εκκρεμεί απόφαση Δικαστηρίου, να μην επιτρέπεται συνέχιση της διαδικασίας του πλειστηριασμού (18 Ιανουαρίου 2021)

Επίσης, διεκδικώντας τα δίκαια του λαού έχουμε καταθέσει στη Βουλή και ενώπιων του Υπουργού Μεταφορών πρόταση για οριζόντια αποκοπή του 50% των τελών κυκλοφορίας, καθ’ ότι οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί τον τελευταίο χρόνο μετά από τα υπερβολικά μέτρα της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της επιδημίας του Κορωνοϊού.

Παράλληλα, έχουμε ενσωματώσει στον κρατικό προϋπολογισμό μια πάγια πρόταση του ΕΛΑΜ, η οποία κατατέθηκε στην Βουλή το 2017 και αφορά την θεσμοθέτηση κατώτατης σύνταξης στα 710 ευρώ, την γενναιόδωρη αύξηση των αποζημιώσεων στον αγροτικό κόσμο (4 και πλέον εκατομμυρίων), έγκριση επιπλέον 71 εκατομμυρίων για εξοπλιστικά προγράμματα της Εθνικής Φρουράς.

Όλα αυτά, προς απάντηση των αδαών πολιτικών μας αντιπάλων, οι οποίοι καθημερινά στα τηλεοπτικά πάνελ πουλάνε φούμαρα στον λαό και παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για δήθεν προτάσεις τους, οι οποίες διά μαγείας δεν έχουν κατατεθεί πουθενά!

Το ΕΛΑΜ, σε αντίθεση με όσους έχουν εξαργυρώσει την ψήφο τους για να εξυπηρετήσουν προσωπικές και κομματικές φιλοδοξίες, ΑΠΕΧΕΙ από τα διεφθαρμένα κομματικά παρασκήνια και τάσσεται υπέρ των απλών πολιτών.

Μιχάλης Μιχαήλ
Β’ Αντιπρόεδρος
Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)