Κορυφώνει και πάλι τις προκλήσεις η Τουρκία, στήνοντας νέο σκηνικό έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, κάτι το οποίο ερμηνεύεται ως απάντηση στη συμφωνία για μερική οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Το Oruc Reis πλέει σε ελληνικές και κυπριακές θάλασσες, στην περιοχή την οποία έχει δεσμεύσει με νέα παράνομη Navtex, ανοιχτά του Καστελόριζου, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία της Τουρκίας, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το σημαντικό κενό που αφήνει η τμηματική συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, σε ένα μεγάλο μέρος του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επαναλαμβάνει την πάγια του θέση, όπως αυτή κατατέθηκε στο Προεδρικό, για δημιουργία Ενιαίου Ενεργειακού Δόγματος μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ των δύο κρατών, καθώς και επανασύσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

Μια κίνηση που θα κλείνει το κενό ανάμεσα στα δύο ελληνικά κράτη, ενώ θα αναβαθμίζει τόσο γεωπολιτικά όσο και γεωστρατηγικά τον ελληνισμό.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)