Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ήταν το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα, που κατά την ψήφιση των νομοθεσιών για αντιμετώπιση των επιπτώσεων που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού (COVID – 19), καταψήφισε το πακέτο των κυβερνητικών προτάσεων.

Παρά τις περί αντιθέτου εξαγγελίες εκ μέρους της Κυβέρνησης, τα νομοσχέδια στερούνταν φιλολαϊκής προσέγγισης, ενώ διέπονταν από έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης και ευαισθησίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, είχε καταθέσει εδώ και μέρες σειρά από εισηγήσεις/προτάσεις στο Προεδρικό και προτάσεις νόμου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με στόχο να στηριχθούν οι αυτοτελώς εργαζόμενοι, οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και απλός λαός.

Θεωρούμε πως τα κυβερνητικά νομοσχέδια, όπως αυτά κατατέθηκαν στην τελική τους μορφή ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα αποτύχουν να στηρίξουν πραγματικά το λαό, ενώ θα προκαλέσουν στο άμεσο μέλλον, αλυσιδωτές συνέπειες στην κυπριακή οικονομία, που θα οδηγήσουν και πάλι σε δυσβάστακτα μέτρα λιτότητας και σε νέες περικοπές.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

*Δηλώσεις: Γεάδης Γεάδη, Εκπρόσωπος Τύπου*