Σε δηλώσεις προέβει ο εκπρόσωπος της  κυβέρνησης, Χρήστος Στυλιανίδης, όπου σχολίασε τις επόμενες κινήσεις του Ανα(ν)στασιάδη μετά τις εξελίξεις που προέκυψαν για το Κυπριακό από την επίσκεψη Νούλαντ. Όπως είπε, θα συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με στόχο την διασφάλιση της απαραίτητης ενότητας στο εσωτερικό ενόψει των εξελίξεων στο Κυπριακό. Σε αυτό το πλαίσιο πρόσθεσε ότι «συνεχίζονται οι σημαντικές διαβουλεύσεις που έχουν σχέση με την τελική διαμόρφωση ενός ουσιαστικού κοινού ανακοινωθέντος οι οποίες,  απαιτούν λεπτούς χειρισμούς, σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους μας».

Συνεχίζοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «Το απόγευμα της Πέμπτης ο Ανα(ν)στασιάδης θα ταξιδεύσει στην Αθήνα, όπου την Παρασκευή το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Σαμαρά και τον Υπουργό Εξωτερικών Βενιζέλο για διαβουλεύσεις γύρω από το θέμα των εξελίξεων στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος θα επιστρέψει στην Κύπρο νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής».

Σε συμπληρωματική δήλωση, φάνηκε ξεκάθαρα πως οι εξελίξεις στο Κυπριακό κινούνται με μυστικοπάθεια αφού είπε «δεν θα μπει σε λεπτομέρειες γύρω από το θέμα του κοινού ανακοινωθέντος, διότι είναι πολύ ευαίσθητη η στιγμή και θα θέλαμε να μην υπάρξει συζήτηση και δημοσιότητα, η οποία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην εξέλιξη αυτού του γεγονότος». Ο Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε ότι η οριστική συμφωνία στο κοινό ανακοινωθέν βρίσκεται προ των πυλών, αφού όπως είπε «βρισκόμαστε στην τελική διαμόρφωση ενός ουσιαστικού κοινού ανακοινωθέντος».

Κλείνοντας ο Στυλιανίδης είπε «Όπως είπα και στο παρελθόν, την ίδια στιγμή, στο Κυπριακό, μπορεί να βρισκόμαστε και πολύ κοντά και πολύ μακριά. Μια λέξη πολλές φορές μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για αυτό επιμένουμε ότι αυτές οι ευαίσθητες διαβουλεύσεις που γίνονται θα πρέπει αυτή τη στιγμή να γίνουν σε επίπεδο των πολιτικών αρχηγών και σε διαβούλευση με την Αθήνα, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα και πολιτικούς αρχηγούς, με στόχο να διαβουλευθεί ενόψει αυτών των εξελίξεων».

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό συνεχίζονται αμείωτες με πλήρη μυστικοπάθεια. Έχοντας συναντήσεις με όλα τα τα κόμματα, αλλά και την χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά, ο Ανα(ν)στασιάδης προετοιμάζει πίσω από τις πλάτες του λαού την τουρκοποίηση της Κύπρου, με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, υπό το προσωπείο του εφικτού. Μία λύση που το 2004 απορρίφτηκε από την πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού, όμως με καθυστέρηση 10 χρόνων θα μας πλασάρουν την νέα «βελτιωμένη» έκδοση του σχεδίου «Ανάν». Ο λαός καλείτε έστω και την ύστατη στιγμή να ξυπνήσει και να αντισταθεί στην τουρκοποίηση της Κύπρου.  

Διαβάστε σχετικό Δελτίο Τύπου του κινήματος μας.