Η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Δεν αναφέρει τον λόγο που τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν να αυξήσουν το εκλογικό όριο, δηλαδή τη σίγουρη είσοδο του Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στο κοινοβούλιο. Αντιθέτως δείχνει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πως βρίσκεται στο 1%.

Πραγματικά είναι παράξενο από τη στιγμή που ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ παραδέχονται μέχρι σήμερα πως το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα βρίσκεται πολύ πιο πάνω από το εκλογικό όριο και για αυτό προσπαθούν εναγωνίως να το αυξήσουν, να εμφανίζονται τέτοιες δημοσκοπήσεις. Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κάποιος, πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στις πρόσφατες σχετικά Ευρωεκλογές πήρε 2,7% και έχει έκτοτε διευρύνει την επιρροή του στο εκλογικό σώμα σύμφωνα με άλλες δημοσκοπήσεις.

Κάποιοι κακόπιστοι θα έλεγαν πως ορισμένοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν τη λογική της χαμένης ψήφου όπου σε συνδυασμό με την αύξηση του εκλογικού ορίου, θα προσπαθήσουν να ανακόψουν την άνοδο των Ελλήνων Εθνικιστών, αφού δεν θέλουν με τίποτα να βρεθούν αντιμέτωποι μπροστά τους στην νέα σύσταση της Βουλής και να μιλάνε επί ίσης όρης μέσα από τα βουλευτικά έδρανα.

Απλά να αναφέρουμε ότι η δημοσκόπηση όπως παρουσιάστηκε αναφέρει τα κάτωθι:

Το 43% στα κόμματα

Αν οι Βουλευτικές Εκλογές ήταν την ερχόμενη Κυριακή, μόνο το 43% θα ψήφιζαν κάποιο από τα υφιστάμενα κόμματα. Το 14% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν κάποιο νέο συνδυασμό και το 8% ότι θα ψήφιζαν κάποιο ανεξάρτητο υποψήφιο. Το ένα τρίτο των πολιτών θα τηρούσαν αποχή.

Από το 33% που δήλωσαν ότι δεν θα ψήφιζαν, το 58% θα άλλαζαν γνώμη και θα προσέρχονταν στις κάλπες, εάν υπήρχε η δυνατότητα οριζόντιας ψηφοφορίας, ενώ το 42% εμμένουν στη θέση τους.

Αν είχαμε την ερχόμενη Κυριακή εκλογές, πρώτο κόμμα θα αναδεικνυόταν ο ΔΗΣΥ με 33% και δεύτερο το ΑΚΕΛ με 25%. Την τρίτη θέση θα καταλάμβανε το ΔΗΚΟ με ποσοστό 12%, ακολουθούμενο από την ΕΔΕΚ με 8%. Η Συμμαχία Πολιτών θα ερχόταν πέμπτη, με ποσοστό 6%, ενώ οι Οικολόγοι θα λάμβαναν 2% και το ΕΛΑΜ 1%. Τονίζεται ότι η ερώτηση αυτή αφορά μόνο το 43%, που δήλωσαν σε προηγούμενη ερώτηση πως θα ψήφιζαν κάποιο κόμμα και όχι το σύνολο του εκλογικού σώματος, και από αυτούς το 14% επέλεξαν να μην απαντήσουν στη συγκεκριμένη ερώτηση.

Εμείς απλά από την πλευρά μας να θυμίσουμε τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν τις Ευρωεκλογές του 2014 και έδειχναν ποσοστά πολύ πιο κάτω του 2,7% που τελικά εξασφάλισε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.). Δημοσκοπήσεις που με το ζόρι μας έδειχναν με ποσοστά 1%. Ακολουθούν κάποια παραδείγματα πιο κάτω:

Δημοσκόπηση του ΡΙΚ (που διενεργήθηκε και ΠΑΛΙ από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας): ΕΛΑΜ 1%.

Δεύτερη δημοσκόπηση του ΡΙΚ (ΠΑΛΙ από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας): ΕΛΑΜ 1,2%

Δημοσκόπηση Sigmalive (από την Pulse – λίγους μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές! 12/11-25/11/2013): ΕΛΑΜ 1,3%

Δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ (από την εταιρία Prime Market Research and Consulting Ltd): ΕΛΑΜ 1,3%

Μέσω των παραδειγμάτων που παραθέτουμε αποδεικνύονται ξεκάθαρα τα όσα λέμε, αφού τελικά το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εξασφάλισε ποσοστά 2,7%, τα οποία όπως διακρίνει ο οποιοσδήποτε καμία σχέση δεν είχαν με τις δημοσκοπήσεις. 

Φαίνεται κάποιοι έχουν βαλθεί με κάθε τρόπο και μέσο να ανακόψουν τους Έλληνες Εθνικιστές, αφού γνωρίζουν πολύ καλά το λαϊκό μέρισμα που τυγχάνει την δεδομένη στιγμή το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα και αυτό τους τρομοκρατεί.

Αν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εξασφάλιζε ποσοστά της τάξης του 1% τότε δεν θα υπήρχε κανένας λόγος για να ζητούν να αυξηθεί το μέτρο στο ποσοστό του 5%, ούτε θα συμφωνούσαν στο 3,6%.