Την ώρα που ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι «Η Κύπρος είναι Εθνική τους υπόθεση» και ταυτόχρονα παρουσιάζει επίσημα χάρτες που δείχνουν ότι, δήθεν, οι ΑΟΖ της Τουρκίας μαζί με του ψευδοκράτους, περικυκλώνουν την Κύπρο. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση προχωρά στην επανέναρξη των δικοινοτικών διαπραγματεύσεων, ενώ δηλώνει ετοιμότητα να συζητήσει ακόμα και τα ενεργειακά.

Οφείλουμε μόνο να υπενθυμίσουμε ότι η τουρκική πλευρά το 2017 αποχώρησε από τις συνομιλίες για ένα ασήμαντο λόγο, που αφορούσε ένα ιστορικό σχολικό φυλλάδιο για το «Ενωτικό Δημοψήφισμα», με αποτέλεσμα να τρέξουν αμέσως ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να «διορθώσουν» το «λάθος», ενδίδοντας στις εντολές του ηγέτη της κατοχής.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει ότι η πολιτική του ενδοτισμού που ακολουθούν θα οδηγήσει την Κυπριακή Δημοκρατία σε παταγώδη αποτυχία, η οποία θα εμπεριέχει νέες ολέθριες υποχωρήσεις. Πόσο μάλλον τώρα που η Κύπρος βρίσκεται περικυκλωμένη από τουρκικά πλοία, ενώ το «Γιαβούζ» ξεκίνησε σήμερα γεωτρήσεις στην Καρπασία, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ».

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)