Ενισχυμένος βγαίνει ο επικεφαλής της Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, έπειτα από την έγκριση από τη Γερουσία του νέου νόμου για την ασφάλεια, που προβλέπει αυστηρά μέτρα για την μετανάστευση και εξωφρενικές ποινές για τις ΜΚΟ που τους βοηθούν.

Στόχος του νέου νόμου είναι να θέσει περισσότερους περιορισμούς στη δράση των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο, τις οποίες ο Σαλβίνι κατηγορεί ως συνενόχους των λαθροδιακινητών, μολονότι καμία από τις έρευνες που έχουν διαταχθεί και δημοσιευθεί στην Ιταλία δεν επικυρώνει αυτές τις υπόνοιες.

Μεταξύ των μέτρων προβλέπονται ποινές φυλάκισης και πρόστιμα έως και ενός εκατ. ευρώ για τα σκάφη που εισέρχονται χωρίς άδεια στα ιταλικά χωρικά ύδατα και διευκολύνεται η κατάσχεση των σκαφών διάσωσης.

Από την άλλη στην Κύπρο, παρά τις αποκαλύψεις για οργανωμένο σχέδιο από την Τουρκία, η Κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη τις ορδές λαθρομεταναστών που φτάνουν καθημερινά στο νησί.

Πρέπει άμεσα να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, που θα λειτουργούν αποτρεπτικά, πριν γίνουμε μειονότητα στον ίδιο μας τον τόπο.