Οι παραδοχές του Υπουργού Εσωτερικών για το μεταναστευτικό προκαλούν ανησυχία και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για λήψη άμεσων μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πετρίδης ανέφερε, ότι “η Κύπρος, κατ’ αναλογία πληθυσμού, παρέμεινε το πρώτο κράτος – μέλος της ΕΕ για τρίτη συνεχή χρονιά σε ότι αφορά τις αιτήσεις ασύλου”, ενώ ανέφερε ότι «οι περισσότερες αφίξεις είναι μέσω της Τουρκίας ή των κατεχομένων», που φαίνεται να εφαρμόζουν συγκεκριμένο σχέδιο δημογραφικής αλλοίωσης.

Την ίδια στιγμή που η μετανάστευση παραμένει η κύρια πηγή ανησυχίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, δυστυχώς, στην Κύπρο με τις διαχρονικές κυβερνητικές πολιτικές, έχουν καταφέρει να γεμίσουν την Κύπρο με λαθρομετανάστες.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Κυβέρνηση να χαράξει επιτέλους αποτρεπτική μεταναστευτική πολιτική και αφού η Κύπρος έχει φτάσει στα όριά της, να καταστήσει σαφές ότι δεν θα αποδεχθεί άλλους λαθρομετανάστες. Επιπλέον, είναι καιρός να εφαρμοστούν οι νόμοι και όσοι έχουν εισέλθει παράνομα στην πατρίδα μας, να απελαθούν άμεσα.

Η Κύπρος δεν μπορεί να μετατραπεί σε “αποθήκη” της Ευρώπης. Είναι καιρός να διαφυλάξουμε τους Έλληνες της Κύπρου, από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Γραφείου Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)