Την Τετάρτη 25  Ιανουαρίου στα Πολιτικά Γραφεία της Ε.Ο. Πάφου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) διεξήχθη ομιλία από τον επικεφαλή του Μετώπου Νεολαίας Πάφου, Χρίστο Πέτρου, για τον αείμνηστο Στρατηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα Διγενή. Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε λεπτομερώς σε ολόκληρο το έργο του Στρατηγού μέχρι τον θάνατό του στις 27 Ιανουαρίου 1974. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο Αγώνα της ΕΟΚΑ, όπου με τις εντολές του Γεωργίου Γρίβα, μια χούφτα άνδρες ξεφτίλισε τον βρετανικό στρατό, με σκοπό την Λευτεριά και Ένωση με την Ελλάδα.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου Άννα Παπαντωνίου η οποία ανέγνωσε ένα τιμητικό κομμάτι αναφοράς από τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων αμέσως μετά τον θάνατο του στρατηγού Γεώργιο Γρίβα Διγενή τον Φεβρουάριο του 1974.

Επόμενος ομιλητής ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο, ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ κ. Ιωάννης Καραολής ο οποίος απεύθυνε μία άκρως συγκινητική ομιλία, διηγώντας γεγονότα που έζησε υπό τις οδηγίες του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ενώ παράλληλα τόνισε τον αποτελεσματικό ρόλο που είχε ο απελευθερωτικός αγώνας.

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Επαρχιακός Πάφου Πέτρος Κουντουρέσιης με αναφορά στο ποιόν του Διγενή και στον δρόμο που είχε διαλέξει από την εφηβική του ηλικία. Ένας δρόμος που είχε σαν βάση του τα ιδανικά και τις αξίες, ένα δρόμος γεμάτος σκληρούς αγώνες για λευτεριά, τιμή και αξιοπρέπεια. Μια πορεία που οδηγούσε στο σημαντικότερο, ίσως, όραμα της ζωής του, για εθνική αυτοδιάθεση και ένωση της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα.