Σε όποιο μέρος της Κύπρου υπάρχει μεγάλος αριθμός αλλοδαπών και κυρίως παράνομων υπάρχουν τα ίδια προβλήματα. Έχουν γκετοποιηθεί περιοχές, και οι κάτοικοι πολλών περιοχών στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, κατέθεσαν κραυγή αγωνίας στην Επιτροπή στο πρόσφατο παρελθόν.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Ομέγα ο Λίνος Παπαγιάννης, βουλευτής της Παράταξης μας και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημογραφικού και Μεταναστευτικού της βουλής, σχολιάζοντας τα όσα  αποκαλύφθηκαν στην χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής από κατοίκους της Κοκκινοτριμιθιάς και της γύρω περιοχής.

Οι τοπικές αρχές και εκπρόσωποι των κατοίκων κατήγγειλαν χθες πως:

Αλλοδαπός μαθητής σχεδίαζε να εισέλθει σε σχολείο με όπλο και μίλησαν επίσης για εκφοβισμό των κατοίκων, απειλές, προσπάθειες απαγωγής παιδιών από αυτοκίνητα, παρενόχληση εγκύου, αλλά και άλλων γυναικών, και ανυπαρξία της Αστυνομίας όχι με ευθύνη της ίδιας αλλά της κυβέρνησης που οφείλει να ενισχύσει το σώμα.

Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για αντιμετώπιση της κατάστασης, αν και εξαγγέλθηκαν κάποια μέτρα, αλλά μείναμε μόνο στις εξαγγελίες, τόνισε ο Λίνος Παπαγιάννης. Απαιτείται άμεσα η απέλαση μεταναστών και η παγοποίηση εισόδου νέων μεταναστών. Δεν πρόκειται για πρόσφυγες, είπε, αλλά για άτομα που εκμεταλλεύονται την κατάσταση στον τόπο μας ο οποίος κατέστη γης της επαγγελίας για τον κάθε λογής παράνομο μετανάστη ή εγκληματικό στοιχείο από το εξωτερικό που έρχεται και αιτείται πολιτικό άσυλο.

Με τα όσα ανέφερε ο Λίνος Παπαγιάννης συμφώνησε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας ο οποίος ήταν επίσης φιλοξενούμενος στην εκπομπή, συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Επιτροπής και συνεχάρη μάλιστα τον βουλευτή μας για το έργο που επιτελείται στην αρμόδια Επιτροπή.

(όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της πάνω ανάρτησης)

Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή ένωση σε αιτητές πολιτικού ασύλου και είμαστε η μόνη χώρα, με το σοβαρότερο πρόβλημα, αλλά με τις λιγότερες απελάσεις παράνομων μεταναστών δήλωσε για το ίδιο θέμα ο Λίνος Παπαγιάννης στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα. Ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων, πως υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων Υπουργείων στο θέμα αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστών και ότι αποτελεί μύθο πως το κράτος δεν μπορεί να σταματήσει τις αιτήσεις πολιτικού ασύλου:

Δεν είμαστε δικαστήριο, στην Επιτροπή γίνονται σοβαρές καταγγελίες οι οποίες πρέπει να κινητοποιήσουν την κυβέρνηση, ανέφερε για το ίδιο θέμα ο Λίνος Παπαγιάννης στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Αντένα: