«Με όλους εκτός από το ΕΛΑΜ» : Η ατάκα της πρόσκαιρης προεκλογικής ενόψει των Προεδρικών του 2023.

Αυτό ακούσαμε από σχεδόν όλα τα κόμματα ή υποψήφιους που άρχισαν την Προεδρολογία (λες και δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα σε αυτόν τον τόπο), έναν και πλέον χρόνο πριν τις εκλογές! Θαυμάστε τους! Τόσο γνοιάζονται για τα καθημερινά προβλήματα του λαού…

Το «θα συζητήσουμε με όλους εκτός από το ΕΛΑΜ» μας τιμά! Όπως μας τιμά και όποτε μας κατηγορεί το κατοχικό καθεστώς και η Άγκυρα με τοποθετήσεις ή ανακοινώσεις τους κατά καιρούς.

Να ξεκαθαρίσουμε πως είτε το λέγατε είτε όχι, δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας. Εσάς που είστε βουτηγμένοι στην διαφθορά και στην διαπλοκή, που καταστρέψατε τον τόπο και συζητάτε φιλοτουρκικές λύσεις για το Κυπριακό.

Ποιοι είπαν πως δεν συζητούν με το ΕΛΑΜ;

Πρώτο βέβαια ήταν το ΑΚΕΛ. Ο Θεός να μην μας το δείξει. Ούτε εμείς συζητάμε μαζί σας, με τους εκπροσώπους του Στάλιν και της Σοβιετικής ένωσης στην Κύπρο. Με αυτούς που δηλώνουν κομμουνιστές και υπερηφανεύονται για ένα από τα πιο αιμοσταγή καθεστώτα της ανθρωπότητας. Άλλωστε γνήσιοι αριστεροί, που δεν έχουν καμία σχέση μαζί σας, είναι ψηφοφόροι μας και υποστηρικτές μας. Και είναι μια χαρά άνθρωποι, χωρίς φανατισμούς.

Μετά ήρθε ο Πρίγκιπας Νικόλαος του ΔΗΚΟ. Αυτός που παρέλαβε κόμμα από τον Τάσσο Παπαδόπουλο και θα παραδώσει τελεία. Κυβέρνησε, συγκυβέρνησε, και προώθησε νομοσχέδια για τις εκποιήσεις. Ή ακόμα, κοροϊδεύοντας τον λαό, συζητά για λύση Δ.Δ.Ο αλλά (δήθεν) με σωστό περιεχόμενο. Παραμύθια της Χαλιμάς. Προσωποποίηση του κατεστημένου και της νοοτροπίας «όπου έχει εξουσία εμείς πάμε εκεί».

Μετά ήρθε ο Γιώργος Κολοκασίδης. Που ήταν απών για χρόνια και έλεγε πως «δεν τον ενδιαφέρει πια η πολιτική». Ακόμα και όταν ήταν υποψήφιος ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν ήταν στην πρώτη γραμμή, και προσπαθεί να το «παίξει» αντιομοσπονδιακός. Εμείς Κύριε Κολοκασίδη είμαστε η γνήσια αντιομοσπονδιακή και φιλολαϊκή Παράταξη που τασσόμαστε από την δημιουργία μας, από την γέννηση μας, εναντίον της φιλοτουρκικής λύσης Ομοσπονδίας. Και είμαστε μπροστά! Ποτέ δεν ήμασταν πίσω!…

Να πούμε για το δεκανίκι του ΑΚΕΛ, τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ που έκαναν την ίδια δήλωση; Χάσιμο χρόνου. Εμείς άλλωστε είμαστε πιο οικολόγοι από εσάς. Το αποδείξαμε. Εσείς συνεχίστε απλά κάποιες δενδροφυτεύσεις που κάνετε κατά καιρούς να δικαιολογείτε την ύπαρξη σας.

Η ΔΗΠΑ έκανε την ίδια δήλωση (διά στόματος Μαρίνου Μουσιούττα), αλλά οι εκεί εμπλεκόμενοι θα έκαναν οποιαδήποτε τέτοια δήλωση για να ικανοποιήσουν τα αυτιά του ΑΚΕΛ. Κάτι σαν το ΔΗΚΟ δηλαδή. Όλα για την καρέκλα ρε αδελφέ.

Την ίδια δήλωση έκαναν και οι Κύριοι Δημητριάδης και Ηλιάδης. Απλά μας είναι αδιάφορο. Όπως αδιάφοροι είναι και οι ίδιοι ως προς την κοινωνία.

Κύριοι δεν μας πείραξε και ούτε θα μας πειράξει καθόλου η δήλωση σας.  Καλά κάνετε.

Αυτοί (οι πιο πάνω) έκαναν μέχρι στιγμής την δήλωση αυτή. Για τους άλλους θα αναμένουμε. Όχι με αγωνία αλλά με περιέργεια.

Εμείς πάντως, ως Ε.ΛΑ.Μ, επειδή είμαστε πιο δημοκρατικοί από όλους εσάς και δεν αφορίζουμε τον λαό (24 χιλιάδες πολίτες ψήφισαν στις τελευταίες βουλευτικές το κόμμα μας), επειδή θα κατεβούμε αυτόνομα στις Προεδρικές του 2023, σας λέμε πως αν θέλετε κοπιάστε και στηρίξτε τον δικό μας υποψήφιο, όποιος και αν είναι αυτός (θα αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος μας).

Από την «πολλή μας έγνοια» τι θα δηλώσουν άλλοι (κόμματα ή υποψήφιοι) στο επόμενο χρονικό διάστημα, δεν θα χάσουμε τον ύπνο μας. Και στον ύπνο μην νομίζετε ότι θα πιάσετε πάλι τον λαό. Ο λαός ξύπνησε. Και ξέρει πως έχει μία και μόνη καθαρή επιλογή: Το Ε.ΛΑ.Μ και τον υποψήφιο του!

Δημήτρης Σούγλης
Διευθυντής Γραφείου Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)