Στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων, σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα των δανείων σε Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα, η θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι ξεκάθαρη και κρυστάλλινη.

Θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων εμπλέκονται σε αυτή την μεγάλη λίστα, όπως μας έχουν αναφέρει. Παράλληλα, θα πρέπει να κοιτάξουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό κατά πόσο υπάρχει οποιαδήποτε παρατυπία ή οποιαδήποτε ευνοϊκή μεταχείριση προς αυτά τα πρόσωπα.

Επειδή εμείς δεν έχουμε δει την λίστα, θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό, για να είμαστε εντάξει απέναντι στους πολίτες, να υπάρξει πλήρης διαφάνεια για το ποιοι περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα και όπως έχει ακουστεί και προηγουμένως, σε αυτή τη λίστα απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχουν μόνο Βουλευτές, υπάρχουν και άλλοι αξιωματούχοι, οπότε καλό θα ήταν, για σκοπούς διαφάνειας, να γνωρίζει επ’ ακριβώς ο κόσμος τι έχει συμβεί.

Η άποψη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι πως η λίστα δεν πρέπει να τύχει επεξεργασίας, καθώς θα αιωρούνται σύννεφα. Η κοινωνία δικαιούται και πρέπει να έχει ξεκάθαρη εικόνα.

Λίνος Παπαγιάννης
Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)