Επεισόδια σημειώθηκαν ξανά στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά, σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων, αφότου αλλοδαποί επιτέθηκαν κατά του προσωπικού, αναγκάζοντας την Αστυνομία να παρέμβει για να λήξει το επεισόδιο. Η σημερινή «εξέγερση» που κάνουν εκατοντάδες αλλοδαποί γίνεται εξαιτίας της απαγόρευσης εξόδου λόγω των μέτρων που ισχύουν για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πιο πάνω περιστατικό επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει ακόμα μια «δέσμευσή» της, που ήταν η μετατροπή των ανοικτών κέντρων φιλοξενίας, σε κλειστά.

Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι πριν κάποιες εβδομάδες είχαμε και την παραδοχή του ΥΠΕΣ ότι «υπάρχουν ήδη στα κέντρα φιλοξενίας, αλλοδαποί με «τρομοκρατικό παρελθόν» σύμφωνα με την Interpol».

Ταυτόχρονα, το πιο κάτω βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου από την Χλώρακα της Πάφου, με ένα αλλοδαπό να βρίσκεται στην οροφή πολυκατοικίας και καλεί τους πιστούς σε προσευχή, αποτυπώνει την κατάντια που οδήγησε η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί από την Κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη τις κούφιες επικοινωνιακές διακηρύξεις και να περάσει στις πράξεις, αξιοποιώντας το πακέτο των προτάσεων που έχει καταθέσει το Κίνημά μας στο Προεδρικό για χάραξη αποτρεπτικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Θα είμαστε όσο πιο ξεκάθαροι γίνεται. Όποιος δεν σέβεται το κράτος που τον φιλοξενεί, ούτε το κράτος πρέπει να τον σεβαστεί, προχωρώντας σε μαζικές απελάσεις, αξιοποιώντας την απόφαση του ΕΔΑΔ για την Ισπανία, ημερομηνίας 13.02.2020.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

“Εξέγερση” στη Κοκκινοτριμιθιά