Δηλώσεις του Βουλευτή Αμμοχώστου, Λίνου Παπαγιάννη στη Βουλή για την πρόταση θέσπισης κατώτατου μισθού που κατέθεσε το Κίνημά μας:

“Σήμερα στην επιτροπή εργασίας συζητήθηκε η πρόταση τριών κομμάτων για τη θέσπιση κατώτατου μισθού. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου δήλωσε ότι συνεχίζονται οι μελέτες εκ μέρους του Υπουργείου και πως είναι ανάγκη να δούμε τα παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά τον αντίκτυπο στην κοινωνία.

Θεωρώ ότι η τοποθέτηση των συντεχνιών και των βιομηχάνων δείχνει την αντίθεση που υπάρχει από τις δύο πλευρές. Από τη μία η άρνηση που έχουν οι εργοδότες σε μία τέτοια νομοθετική ρύθμιση και από την άλλη η θετική προσέγγιση από τις συντεχνίες.

Κάτι που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η προτού τελειώσουν οι μελέτες και προτού αρχίσει ο διάλογος κανείς δεν μπορεί να είναι υπέρ ή εναντίον. Αυτό που έχουμε εισηγηθεί στη Επιτροπή, πέραν από μία σειρά μέτρων που χρησιμοποιούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι ότι όπου έχει καθοριστεί κατώτατος μισθός δεν υπήρχε κανένας αρνητικός αντίκτυπος άρα λοιπόν τα παραδείγματα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών πρέπει να γίνουν παραδείγματα προς μίμηση και όχι αποφυγής.”