Οι δύο προκλητικές και απαράδεκτες τουρκικές προτάσεις, 1) για αναστολή του ενεργειακού προγράμματος μέχρι να βρεθεί λύση στο Κυπριακό και 2) να υιοθετηθεί η πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί της 13ης Ιουλίου για διαμοιρασμό του Φυσικού Αερίου, είναι ξεκάθαρο ότι έχουν στόχο να βάλουν τρικλοποδιά στην Κυπριακή Δημοκρατία, σταματώντας όλες τις προσπάθειες για εξόρυξη του φυσικού αερίου, και ταυτόχρονα, να αποκτήσουν ετσιθελικά ρόλο και λόγο στα ενεργειακά δρώμενα της Κύπρου.

Πάνω απ’ όλα, όμως, στοχεύει να νομιμοποιήσει τις πειρατικές της ενέργειες και ταυτόχρονα να εδραιώσει τον ρόλο της στην ενεργειακή σκακιέρα της περιοχής, αναβαθμίζοντας την γεωπολιτική της ισχύ.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει την αναγκαιότητα να μην πέσουμε στην παγίδα της Τουρκίας και από την άλλη να προχωρήσουν ανεμπόδιστα, με πιο εντατικούς ρυθμούς, οι προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου.

Από την άλλη, θα είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον λαό, αφού αυτές οι αξιώσεις προκύπτουν από τις διαχρονικά εσφαλμένες πολιτικές του κατευνασμού, που έχουν υποβαθμίσει το Κυπριακό σε μια δικοινοτική διαφορά και έχουν αναβαθμίσει την μειονότητα των Τουρκοκυπρίων, σε κοινότητα με ίσα δικαιώματα και αξιώσεις.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)