Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ… Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΙΝΣΤΑΝΜΠΟΥΛ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ TURKAEGEAN

ΜΕΡΟΣ Α

Πόσο δίκαιο είχε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ όταν βροντοφώναξε στην τελευταία συνεδρία  της Βουλής ότι είναι αδιανόητο  να αποκοπεί έστω και ένα ευρώ για την Άμυνα…

Πιο κάτω θα καταγράψουμε κάποια γεγονότα για να δείξουμε πως η Τουρκία καταφέρνει και μεγαλώνει διαρκώς, και ολοένα απαιτεί συνεχώς και άλλα από τις γειτονικές της χώρες…

O ανώτερος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Γιαλτσίν Τοπτσού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ομάδα πλατφόρμας μέσων ενημέρωσης του Τουρκικού Κόσμου εκ μέρους των τουρκικών λαών. Η πλατφόρμα  μέσων ενημέρωσης ξεκίνησε το 2021 ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του  πρακτορείου ειδήσεων Trend και του Ομίλου Albayrak Media της Τουρκίας με την υποστήριξη του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του Αζερμπαϊτζάν.  Το Εθνικό πρακτορείο ειδήσεων UzA του Ουζμπεκιστάν, το Kazinform JSC του Καζακστάν, το Εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Kabar του Κιργιστάν και το Υπουργείο Εξωτερικών του Τουρκμενιστάν έχουν ήδη ενταχθεί στην πλατφόρμα.

Ο Τούρκος σύμβουλος του Ερντογάν συνεχίζει: «Είναι σημαντικό για εμάς να μάθουν όλοι με ακρίβεια και έγκαιρα για τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στον τουρκικό κόσμο, έτσι ώστε οι τουρκικοί λαοί να μεταδώσουν τη φωνή τους στην παγκόσμια κοινότητα.

Είμαι βέβαιος ότι αυτό το σημαντικό έργο θα ανοίξει τον δρόμο για μεγάλη και σημαντική προσπάθεια για την ευημερία των τουρκικών χωρών. Οι δραστηριότητες αυτής της ομάδας είναι πολύτιμες για εμάς. Τα 300 εκατομμύρια Τούρκοι ζουν σε μια πολύ σημαντική γεωγραφία. Ενωμένοι οι λαοί μας θα ζήσουν ειρηνικά και θα συμβάλουν σοβαρά στην ειρήνη. Υποστηρίζουμε ειλικρινά κάθε βήμα που γίνεται για την ενότητα του τουρκικού κόσμου».

Ο Τοπτσού τόνισε επίσης ότι οι πολιτικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, απαιτούν την ενότητα των τουρκικών κρατών σε όλους τους τομείς. Η Turk World η πρώτη κοινή πλατφόρμα μέσων των τουρκόφωνων χωρών γιορτάζει την πρώτη επέτειο της.

Τα τελευταία χρόνια στη διαφημιστική προβολή του Τουρκικού οργανισμού τουρισμού, ονομάζουν το Αιγαίο που βρέχει τις δυτικές ακτές της Μ. Ασίας (Τουρκίας) ως Turkaegean δηλαδή Τουρκοαιγαίο ενώ ταυτόχρονα διεκδικούν 23 νησιά του Αιγαίου.

Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα σταματήσουν εκεί; όταν δηλώνουν πως δεν μπλοφάρουν και αμφισβητούν την Ελληνική κυριαρχία των νησιών, ονομάζουν εθνικά Τούρκους τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και έχουν ανοιχτό μέτωπο για 48 χρόνια στην Κύπρο προκαλώντας συνεχώς στην Αμμόχωστο και στην Κυπριακή ΑΟΖ ;

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου επαναλαμβάνει ότι προειδοποίησε την Ελλάδα στις 10 Φεβρουαρίου τονίζοντας ότι τα τμήματα εδάφους «δόθηκαν υπό όρους» στην Αθήνα και έκανε δήλωση ότι «εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει τον εξοπλισμό των νησιών, τίθεται υπό συζήτηση η κυριαρχία αυτών των νησιών» Αυτά τα κομμάτια γης που δόθηκαν στην Ελλάδα «με τον όρο αποστρατικοποίησης» με τις Συνθήκες της Λωζάνης το 1923 και του Παρισιού

Το 1947, έχουν εξοπλιστεί βαριά από τον στρατό της Αθήνας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Αυτή η κατάσταση, η οποία είναι ξεκάθαρα αντίθετη με τις διεθνείς συμφωνίες, έχει γίνει τόσο σημαντική που θα ανοίξει τη συζήτηση εκ νέου για τα κυριαρχικά δικαιώματα επί των νησιών.

Η Τουρκία διεκδικεί τα ακόλουθα νησιά:

Θάσο, Κάσο, Άγιο Ευστράτιο, Τήλο, Ψαρά, Νίσυρο, Σαμοθράκη, Κάλυμνο, Λήμνο            Λέρο, Μυτιλήνη, Πάτμο, Χίο, Λιπσό, Ικαρία, Σήμη, Σάμο, Κώ, Stampalia,                  Νίσυρο, Ρόδο, Calki, Skarpanto.

Η Τουρκία δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει να κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίασης του συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης σε πρόσφατες δηλώσεις τους οι Υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών προειδοποιούν και απειλούν την Ελλάδα για στρατιωτική επέμβαση, ώστε να λυθεί, κατά την τουρκική εκδοχή, το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, δηλαδή του κυριαρχικού καθεστώτος αυτών. «Είμαστε εξαιρετικά σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Εάν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με αυτό, θα προχωρήσουμε… (προειδοποίηση – απειλή από τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας).

Αινείας