Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ… Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΙΝΣΤΑΝΜΠΟΥΛ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ TURKAEGEANΜΕΡΟΣ Β

Η απειλή κατά της Ελλάδος γίνεται συγκεκριμένα από την αποστολή της 4ης Τουρκικής Στρατιάς που είναι μια επιθετική – αποβατική δύναμη και είναι αναπτυγμένη κατά μήκος της τουρκικής ακτογραμμής στο Αιγαίο, απέναντι από τα ελληνικά νησιά Λέσβο, Χίο, Ρόδο και Καστελόριζο. Αυτή η Στρατιά πραγματοποιεί κάθε χρόνο μεγάλη αεροναυτική άσκηση που το βασικό σενάριο της προβλέπει την απόβαση και κατάληψη νησιών καθώς και τον ναυτικό αποκλεισμό μεγάλων νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Συμμετέχει μεγάλος αριθμός αποβατικών σκαφών, ειδικές αποβατικές δυνάμεις πεζοναυτών, επιθετικά ελικόπτερα και φρεγάτες, της 4ης Στρατιάς που έχει βάση της την Σμύρνη.

Η Τουρκία ανακοίνωσε σχετική ΝΑVTEX ότι θα βγάλει το ΤΣΕΣΜΕ στο Αιγαίο , το οποίο θα πλεύσει στο κέντρο του Αιγαίου και θα παραμείνει μέχρι τις 14 Ιουνίου. Η κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά έρχεται πολύ πιο γρήγορα από αναμενόταν και ας μην γελιόμαστε, η Τουρκία  ποντάρει στο αδύνατο σημείο της Ελλάδος, που είναι η Κύπρος. Να γιατί συμφωνούμε με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ ο οποίος τόνισε ότι είναι αδιανόητο να αποκοπεί έστω και ένα ευρώ από την άμυνα της Κύπρου. Είναι κρυφό μυστικό ότι από την μέρα που ο κ. Χρίστου Χρίστος πάτησε το πόδι του στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής γίνονται πολλά θετικά στον τομέα της άμυνας και ας δεν λέγονται… και το ερώτημα που πλανάται στον κόσμο είναι, καλά μα τα άλλα κόμματα δεν τα γνωρίζουν αυτά και θέλουν να αποκόψουν τεράστια ποσά από την άμυνα της Κύπρου, και μόνο το ΕΛΑΜ αντιδρά; Είναι όλοι τους τέλος πάντων τόσο κοντόφθαλμοι και στενοκέφαλοι;

H Τουρκία εκτιμά ότι η απειλή στρατιωτικής σύγκρουσης θα υποχρεώσει την Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει πολεμική σύρραξη, να αποδεχτεί την έναρξη διμερών διαπραγματεύσεων, δηλαδή τη συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν τουρκικές εδαφικές αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδος. Η θέση του  ΝΑΤΟ και της  ΕΕ απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας είναι από χαλαρή μέχρι φιλοτουρκική, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα ωθείται να καταστρέψει τις σχέσεις της με χώρες όπως η Ρωσία που αποτελούσε πάντα ένα θεωρητικό αντίβαρο υπέρ της, ή το Ιράν που το 2016 τροφοδοτούσε την Ελλάδα με φθηνό πετρέλαιο για να φανεί απόλυτα συνεπής με τις ΗΠΑ. Τις ΗΠΑ που τους δώσαμε την Αλεξανδρούπολη να κάνουν την τεράστια βάση που χρειάζονταν σε τέτοιο στρατηγικό σημείο, και αυτοί μας ευχαρίστησαν στέλνοντας αποβατικό σκάφος για να λάβει μέρος στην αποβατική άσκηση των Τούρκων ΕFES22  της 4ης Στρατιάς στη Σμύρνη , που αναφέραμε πιο πάνω!!! Ακόμα και ο Γάλλος πρόεδρος Ε. Μακρόν μιλά με τον Ερντογάν και δεν βρίσκει μία λέξη να πει για όσα απαράδεκτα και προκλητικά διαπράττει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας. Κατά  τα άλλα τον αναμένουμε να…πολεμήσει μαζί μας…!!!

Είμαστε κυριολεκτικά μόνοι μας. Πόσο δίκαιο έχει ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ…

Σοβαρές απειλές εξαπόλυσε κατά της Ελλάδος και ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών Τσαβούσογλου, που μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε:  «Έχουμε πει ανοιχτά στις ΗΠΑ.  Έχουμε μια πολιτική ισορροπίας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου… Βλέπουμε μια απόκλιση από αυτή την ισορροπία, το είπαμε και στον υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονυ Μπλίνκεν, κάναμε προειδοποίηση στις ΗΠΑ. Αν και οι βάσεις σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ δεν αποτελούν απειλή για μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ από την άλλη πλευρά, είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο να ακυρώσει η Ελλάδα το καθεστώς των νησιών που της δόθηκαν υπό όρους στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συμφωνιών της Λωζάνης του 1923 και του 1947 των Παρισίων. Όποιον λόγο και να βρει η Ελλάδα, η δικαίωση της δεν ισχύει. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ότι δεν θα οπλίσει αυτά τα νησιά; Η Ελλάδα τα έχει οπλίσει από το 1960 και είπαμε ότι αν δεν υποχωρήσει θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία, είναι ξεκάθαρο. Είμαστε εξαιρετικά σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε γιατί είναι νησιά υπό όρους. Εάν η Ελλάδα, που μιλάει για το διεθνές δίκαιο σε κάθε ομιλία της, δεν συμμορφωθεί με αυτό, θα προχωρήσουμε περαιτέρω. Τα βήματα που κάνει η Ελλάδα στοχεύουν να αποτελέσουν απειλή για την Τουρκία».

Την ίδια ώρα με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα η «σιδερένια γροθιά» αποτροπής του Αρχιπελάγους, η «Δύναμη Δέλτα» όπως και οι άλλες επίλεκτες δυνάμεις των Αμφίβιων Καταδρομέων οι οποίοι έχουν την κύρια ευθύνη στην υπεράσπιση των νησίδων και βραχονησίδων κοντά στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας… όπως και το πολεμικό ναυτικό και την αεροπορία του πολεμικού ναυτικού.

Αινείας

Εδώ το μέρος Α: https://elamcy.com/i-tourkia-simera-i-konstantinoupoli-kai-to-aigaio/