Το ΕΛΑΜ δηλώνει την έντονη δυσαρέσκειά του και την ξεκάθαρη διαφωνία του με τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το «… τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού». Η χρονική συγκυρία των δηλώσεων στέλνει λάθος μηνύματα στην τουρκική πλευρά, με ορατό τον κίνδυνο να προκαληθούν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τον κατευνασμό της τουρκικής επιθετικότητας.

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν η κυπριακή Δημοκρατία θα επιλέξει την πολεμική αναμέτρηση για να επιλύσει τις διαφορές της με την Τουρκία, αλλά τι θα πράξει σε περίπτωση που η κατοχική δύναμη αποφασίσει να αμφισβητήσει με τη δύναμη των όπλων τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται αυτό που για χρόνια καταγγέλλει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.). Το στρατηγικό δόγμα της ηττοπάθειας που ακολουθούν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις μετατρέπει σταδιακά την Κύπρο σε ανοχύρωτη πολιτεία, έρμαιο στις τουρκικές ορέξεις.

Η γεωστρατηγική αναβάθμιση της Κύπρου μέσα από τις διεθνείς συνεργασίες, η ισχυροποίηση των αμυντικών ικανοτήτων της Εθνικής Φρουράς και η επαναφορά του ενιαίου αμυντικού δόγματος μεταξύ Ελλάδος – Κύπρου, αποτελούν τη καλύτερη συνταγή για την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των προγόνων του.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)