Από τα χρόνια του: «Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω» στα χρόνια του: «Το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού αν χρησιμοποιήσουμε όπλα» και στα λόγια παράδοσης απέναντι στα θέλω της Τουρκίας.

Μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κύριου Νίκου Αναστασιάδη, είμαι πεπεισμένος ότι αυτό ήταν και το τέλος της κοροϊδίας που ανεδείκνυε τον ΔΗ.ΣΥ ψευδώς σαν μία πατριωτική παράταξη.

Όσο αφορά, την πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα, το λαθρομεταναστευτικό και την σιωπή απέναντι στις προκλήσεις και επιθέσεις της Τουρκίας, ο ΔΗ.ΣΥ κρίθηκε ανεπαρκής ώστε να φέρει τον τίτλο της «Πατριωτικής Παράταξης».

Οι πολίτες ευελπιστώ, όπως αντιδράσουν στις πολιτικές αυτές, έστω και την υστάτη, να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και να αυξήσουν τα ποσοστά της μοναδικής Πατριωτικής Παράταξης που παρέμεινε στον τόπο, το Ε.ΛΑ.Μ.

Αυτοί που παρέμειναν για να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις προσδοκίες των πολιτών της Κύπρου, είναι μονάχα οι δυνάμεις των εθνικιστών, γιατί νομίζω ότι σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και ειδικά στην Κύπρο χρειάζεται η ανάδειξη μιας πραγματικής πατριωτικής παράταξης, η οποία θα απαιτήσει να επανέλθει η εθνική κυριαρχία στη χώρα και θα βάλει στο τραπέζι τη λογική του προστατευτισμού των νόμιμων πολιτών του κράτους μας, με πολιτικές λαϊκής κυριαρχίας, ώστε να δει ξανά τη θέση της η Κύπρος στο παγκόσμιο στερέωμα.

Η παράταξη του Ε.ΛΑ.Μ υψώνει το ανάστημά της, απέναντι σε εκείνους που είτε λόγω ανικανότητας, είτε λόγω δόλου, εξωθούν τη χώρα σε πλήρη μουσουλμανοποίηση, για να λεηλατήσουν την χώρα δημογραφικά, ώστε να την παραδώσουν ολόκληρη και ενεπιστρεπτή στα χέρια της Τουρκίας.

Η καθεστωτική πολιτική της εγχώριας και ξένης διαπλοκής αντιπαλεύεται μόνο με Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, κάτι το οποίο ισχύει απόλυτα σήμερα.

Μόνο ένα μεγάλο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, στη βάση του εθνικού προσδιορισμού, της διατήρησης της εθνικής ταυτότητας και με κοινωνική πολιτική που επιδιώκει να αγκαλιάσει ολόκληρο τον Κυπριακό Ελληνισμό, θα επιτύχει να μας βγάλει από τα αδιέξοδα που ζουμε σήμερα, είτε σαν κράτος, είτε σαν πολίτες.

Οι κρίσεις που ζούμε σήμερα, απογυμνώνουν καθημερινά όλο το διεφθαρμένο παλαιοκομματικό σύστημα που μας έφερε ως εδώ, τραβάει το κουρέλι της βερεσέ ευμάρειας που παγίδευσε τόσα χρόνια τους πολίτες και βγάζει στο φως του ήλιου όλες τις κακοφορμισμένες πληγές στους θεσμούς, στην Οικονομία, την Παιδεία, την Άμυνα και την Εξωτερική Πολιτική.

Τέλος, το χρέος της παράταξης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, δεν θα είναι να καταστείλει την λαϊκή οργή αλλά να την εκφράσει, να την μετατρέψει σε δύναμη αναδημιουργίας της Πατρίδας.

Οι κόκκινες γραμμές απέναντι στον ενδοτισμό και τον εξευμενισμό των εχθρών του έθνους, τους δολιοφθορείς  της ιστορίας μας και τους καταστροφείς της Παιδείας μας, όσοι οδήγησαν την Πατρίδα και το Έθνος ως εδώ θα πρέπει να τιμωρηθούν.

Πρώτιστο μέλημα θα είναι, όμως, η προστασία των πολλών και αδυνάτων.

Μάριος Νεοφύτου
Μέλος Επαρχιακής Επιτροπής
ΕΛΑΜ Πάφου