Στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ ήταν καλεσμένος ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Γεάδης Γεάδη, σχολιάζοντας την έκθεση για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, καθώς και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Σε αντίθεση με την ικανοποίηση που έφερε στα πολιτικά κόμματα η έκθεση, εξέφρασε την άποψη ότι το ΕΛΑΜ θα δηλώνει ικανοποιημένο ΜΟΝΟ όταν επιλυθεί το Κυπριακό και απελευθερωθεί επιτέλους η Πατρίδα μας!

Τόνισε επιπλέον την αναγκαιότητα να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό στην ορθή του διάσταση, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, αλλά για να επιτευχθεί αυτό, ακεραία την ευθύνη φέρει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Δυστυχώς η πολιτική των υποχωρήσεων και των παραχωρήσεων, κάθε άλλο προσφέρουν ή υποβοηθούν στην επίλυση του Κυπριακού και την απελευθέρωση. Τουναντίον, βολεύουν μόνο την τουρκική πλευρά, αφού συνεχώς κερδίζει, θέτοντας καινούργιες αξιώσεις.

Επιβάλλεται να χαράξουμε εθνική στρατηγική διεκδίκησης.

Κλείνοντας, κάλεσε το ΑΚΕΛ ως δήθεν κόμμα αντιρατσιστικό, να αποκηρύξει δημόσια την ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, που προβλέπει διαχωρισμό της Κύπρου βάσει φυλής, εθνότητας, γλώσσας και θρησκείας, χωρίς όμως να λάβει καμία απάντηση από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ που απέφυγε να πάρει θέση.