Μετά το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που επαναφέρει το θέμα φωταγώγησης του Πενταδακτύλου, θα θέλαμε να δηλώσουμε τον έντονο προβληματισμό και αποτροπιασμό μας.

Δυστυχώς βλέπουμε την πατρίδα μας να παραπαίει σε όλα τα επίπεδα, αφού από την μια μαθαίνουμε ότι φωταγωγούμε την κατοχή για να φωτίζουν την προκλητική σημαία στον πενταδάκτυλο και από την άλλη βλέπουμε να αιμοδοτούμε οικονομικά το ψευδοκράτος, επιτρέποντας με τον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής, εμπόριο από τα κατεχόμενα, έχουμε ανοικτά τα οδοφράγματα και την διέλευση μέσω αυτών τουριστών και άλλων πολιτών, ενώ αναγάγουμε τους κατοχικούς ηγέτες σε ισότιμους συνομιλητές.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα καταθέσουμε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής για εξέταση του συγκεκριμένου θέματος, παροχής ρεύματος προς τα κατεχόμενα και φωταγώγησης του Πενταδακτύλου. Καλούμε τους γ. διευθυντές του υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου, τον γ. διευθυντή της ΑΗΚ και τον διευθυντή του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς να μας δώσουν πειστικές απαντήσεις.

Καταδικάζουμε την παροχή ρεύματος στον κατακτητή και απαιτούμε από την Κυβέρνηση να το αποκόψει άμεσα.

Τέλος καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει κατά πόσο στις συμφωνίες Αναστασιάδη – Μουσταφά 2015, για παροχή ρεύματος στα κατεχόμενα, αν υπήρχε σχετική πρόνοια έστω για μη φωταγώγηση της σημαίας του Πενταδακτύλου.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)