Απόλυτα δικαιολογημένες είναι οι διαμαρτυρίες των πατατοπαραγών, όσων αφορά την εισαγωγή πατατών από τα κατεχόμενα, οι οποίες περνούν από τα οδοφράγματα, «βαφτίζονται» ως κυπριακά προϊόντα και ακολούθως καταλήγουν στην αγορά, στον στρατό και στην Ελλάδα. Δηλαδή πουλούμε τα προϊόντα που παράγουν οι σφετεριστές των περιουσιών μας, στην γη των προγόνων μας και τους λέμε και «ευχαριστώ».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με την δυναμική του παρουσία στην διαμαρτυρία της Παγκύπριας Συντονιστικής Οργάνωσης Πατατοπαραγωγών, έδειξε ότι είναι και έμπρακτα στο πλευρό τους, όχι μόνο στα λόγια και θα συνεχίσει να το πράττει.

Θέση μας είναι ότι το εμπόριο με τα κατεχόμενα πρέπει να σταματήσει, αφού προάγει αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά και ο ελλιπής υγειονομικός έλεγχος, προκαλεί τεράστια προβλήματα, πέραν από την νομιμοποίηση της κατοχής. Θεωρούμε απαράδεκτο ο κανονισμός της πράσινης γραμμής να παραμείνει ως έχει, καθώς επίσης και η αποδοχή πιστοποίησης από το ΚΕΒΕ των κατεχομένων. Δεν νοείται να αναγνωρίζουμε «οργανισμούς» ενός δήθεν κράτους.

Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να εξετάσει την παραμονή στην πολιτική ανοικτών οδοφραγμάτων, αφού είναι εξόφθαλμο ότι οι αρνητικές επιπτώσεις υπερισχύουν. Πάγια θέση, την οποία μόνο το Κίνημα μας εκφράζει, είναι το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, τα οποία αναβαθμίζουν την κατοχή.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)