Έντονο προβληματισμό και ανησυχία μας προκαλούν τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες όπου ορδές λαθρομεταναστών, καταφθάνουν με οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας, από τον Έβρο μέχρι και το Καστελόριζο.

Οι παραδοχές δε, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι «100 άτομα στη γραμμή αντιπαράταξης ζητούν πολιτικό άσυλο», οι σημερινές αφίξεις πλοιαρίων λαθρομεταναστών από την Τουρκία στην Κύπρο, καθώς και η κυβερνητικές αποκαλύψεις ότι αναμένονται «νέα ρεύματα λαθρομεταναστών από την Τουρκία», πρέπει να θέσουν άπαντες σε εγρήγορση!

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα τα απαραίτητα αποτρεπτικά μέτρα, αφού είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Κύπρος θα είναι η επόμενη. Οι ψευδαισθήσεις ότι η Ελλάδα είναι μακριά, πρέπει να τελειώσουν!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ συγκεκριμένα μέτρα, όπως:
– άμεσο κλείσιμο ΟΛΩΝ των οδοφραγμάτων
– αυστηρή επιτήρηση της πράσινης γραμμής
– κλείσιμο των θαλάσσιων συνόρων

Αυτή την στιγμή Ελλάδα και Κύπρος δέχονται ασύμμετρο πόλεμο με το λαθρομεταναστευτικό, ως εκ τούτου, πρέπει να ζητήσουμε την συμβολή της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, από την στιγμή που η Κύπρος δέχεται επίθεση πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 42 (7) της Συνθήκη της Λισαβόνας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)