Ήταν σίγουρα ηθελημένη πράξη, λέει ο δήμαρχος του προαστίου Levallois Perret.

Συναγερμός σήμανε στη Γαλλία όταν ένα όχημα στα προάστια του Παρισιού έπεσε πάνω σε στρατιώτες που περιπολούσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον έξι τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. Μεταφερθήκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Περσί στο Κλαμάρ κοντά στο Παρίσι και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει και οι αρχές έχουν εξαπολύσει κυνηγητό εναντίον του. Ακόμη δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τροχαίο ή τρομοκρατική επίθεση. Ωστόσο, ο δήμαρχος του Παρισιού Πατρίκ Μπαλκανί, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως επρόκειτο περί «ηθελημένης πράξης».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητο ήταν μάρκας BMW και το οδηγούσε άνδρας. Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται με κατάγματα, άλλοι τέσσερις πιο ελαφρά, ενώ κανενός η ζωή δεν απειλείται.

Οι στρατιώτες είχαν μόλις κατέβει από το όχημα που τους μετέφερε στην περιοχή όπου επρόκειτο να αναλάβουν βάρδια, κοντά στο δημαρχείο του προαστίου, στο πλαίσιο της «Operation Sentinelle», των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που ισχύουν στην γαλλική πρωτεύουσα μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις.

 ΠΗΓΗ