Ανήμερα της επετείου της συμπλήρωσης 53 ετών από τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας με βόμβες Ναπάλμ εις βάρους του άμαχου πληθυσμού της περιοχής, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά παραχώρησε άδεια για μετάβαση πέραν των 1500 τ/κ και εποίκων στα Κόκκινα, για να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις εορτασμού των βομβαρδισμών.

Κατά τον τυπικό έλεγχο στο οδόφραγμα του Λιμνίτη, για να δείξουν «καλό πρόσωπο» και να αποδείξουν πως θέλουν «λύση» του Κυπριακού εκατοντάδες τούρκοι κατέβηκαν από τα λεωφορεία τους και φανατισμένα άρχισαν να φωνάζουν «Αλλάχ ου Ακμπάρ» και άλλα εμετικά συνθήματα μίσους, όπως μαρτυρά το βίντεο που ακολουθεί.

Οι συνεχείς υποχωρήσεις της κυβέρνησης ξεκάθαρα φαίνονται να έχουν αντίκτυπο, μιας και οι «συμπατριώτες» του κ. Αναστασιάδη (όπως τους αποκαλεί), για άλλη μια φορά έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Όμως, για την κυβέρνηση και το ΔΗΣΑΚΕΛ, που πριν μερικούς μήνες υπέκυψαν τις εντολές του Μουσταφά και κατήργησαν ένα σχολικό φυλλάδιο για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, φαίνεται πως η παρουσία φανατισμένου πλήθους τούρκων που γιορτάζουν τον βομβαρδισμό της Τηλλυρίας ίσως να λειτουργεί και ως Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Η Ιστορία μας έχει διδάξει πως «φιλία» μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν έχει υπάρξει ποτέ και οι σημερινοί εορτασμοί για άλλη μια φορά αποδεικνύουν περίτρανα πως ελληνοτουρκική «φιλία» δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ στο μέλλον. Οι προκλητικοί εορτασμοί των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας, στέλνουν ηχηρά το μήνυμα στα αυτιά κάθε ομοσπονδιακού και επαναπροσεγγιστή, πως στην Κύπρο δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να υπάρξει λύση Ομοσπονδίας στα πλαίσια ενός οδυνηρού συμβιβασμού με τον Αττίλα.