Αυστηρή εντολή έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν και ο Ακιντζί σαν πιστό σκυλάκι, κατέβασε τα αυτιά και υπακούει στο αφεντικό του και ας διατυμπανίζουν οι διάφοροι καλοθελητές περί του αντιθέτου για τον αντιδραστικό Μουσταφά.

Ο Ερντογάν θέλοντας να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, διαμηνύει,  ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση πως “ο Μουσταφά Ακκιντζί προφανώς δεν θα διεξαγάγει τις διαπραγματεύσεις κάνοντας του κεφαλιού του, θα το κάνει σε συντονισμό με την Τουρκία”. 

“Φτάνει αυτοί να καταφέρουν να φτάσουν σε συμφωνία, σε συμβιβασμό. Αλλά πρέπει να μην ξεχνούν ότι υπάρχουν οι εγγυήτριες δυνάμεις εδώ. Αυτές οι εγγυήτριες δυνάμεις δεν κηρύχθηκαν μάταια. Πρέπει εδώ να δούμε κάτω από ποιους όρους διεξάγονται οι συνομιλίες στην Κύπρο, να γνωρίζουμε”.

“Ο Μουσταφά Ακκιντζί προφανώς δεν θα διεξαγάγει τις διαπραγματεύσεις κατά του κεφαλιού του, θα το κάνει σε συντονισμό με την Τουρκία”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν βρόντηξε, προσγειώνοντας στην πραγματικότητα όσους έσπευσαν να πανηγυρίσουν, για να επιβεβαιωθούν οι «κακοπροαίρετοι» για ακόμα μία φορά που έκρουαν το κώδωνα του κινδύνου.

Ας αφήσουν τους πλαστούς κόσμους στους οποίους ζουν κάποιοι και ας προσγειωθούν στην πικρή πραγματικότητα, που επιτάσσει να δούμε τα γεγονότα και τα δεδομένα ως έχουν.