Σταθερά στο 16% παρέμεινε η ανεργία στην Κύπρο για τον μήνα Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τα όσα διαμηνύουν οι κρατούντες κατά καιρούς περί δήθεν οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας των αριθμών.

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά, ακόμα μία έρευνα έρχεται να τους διαψεύσει αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι το ποσοστό ανεργίας δεν είναι πραγματικό, αφού πολλοί συμπατριώτες μας έχουν μεταναστεύσει, άλλοι δεν εγγράφονται σαν άνεργοι αφού κανένα μέλλον δεν έχουν για να βρεθεί δουλειά και πολλά άλλα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανέργων να δείχνει μικρότερος από ότι στην πραγματικότητα είναι.

Φυσικά όσο και αν συμβάλουν τα πιο παραπάνω, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων παραμένει σε ψηλά ποσοστά και καμία βελτίωση δεν παρουσιάζει.

Επίσης, σύμφωνα με την Eurostat η ανεργία στην Eυρωζώνη παρέμεινε σταθερή στο 11,3% τον Μάρτιο του 2015, ενώ σταθερή παρέμεινε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, κινούμενη στο 9,8%. Μεταξύ των κρατών μελών, το χαμηλότερο δείκτη ανεργίας κατέγραψε το Μάρτιο του 2015 η Γερμανία, 4,7% και τον υψηλότερο η Ελλάδα, 25,7% τον Ιανουάριο του 2015 και η Ισπανία, 23,0%.

Ο λαός όμως με ανυπομονησία περιμένει την οικονομική ανάπτυξη που του έταξε ο λαλίστατος Κοινοτάρχης της Κύπρου, που θα έρθει εντός του 2015. Για ακόμα μία φορά μία ακόμα δέσμευση του πάει στον κάλαθο των αχρήστων και μένει στην ιστορία ως ο πιο αφερέγγυος Πρόεδρος.

Πού είναι η ανάπτυξη κύριε πιΝ(ΙΚ)Οκιο;