Αποτελεί μεγάλη τιμή για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) η αποδοχή από πλευράς του καταξιωμένου δημοσιογράφου Δημήτρη Σούγλη, να κατέλθει ως υποψήφιος Βουλευτής Λεμεσού με την Παράταξή μας. Το πλούσιο δημοσιογραφικό, συγγραφικό και κοινωνικό του έργο κοσμούν το ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Δημήτρης Σούγλης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1970. Μετά την Τουρκική εισβολή διαμένει στη Λεμεσό. Από τα μαθητικά του χρόνια πρωτοστάτησε σε αντικατοχικές εκδηλώσεις και ανέπτυξε έντονο συνδικαλιστικό έργο για τα δικαιώματα των μαθητών και απόρων στα σχολεία.

Υπηρέτησε στις Δυνάμεις Καταδρομών, Λ.Ο.Κ όπου έτυχε τιμητικών διακρίσεων σε αποστολές και επιδόσεις.

Σπούδασε Δημοσιογραφία και Δημόσιες σχέσεις στην Αθήνα. Εργάζεται ως Δημοσιογράφος, παραγωγός εκπομπών τα τελευταία 31 χρόνια με πολλές επιτυχίες, αυτός καθιέρωσε την τηλεοπτική μεσημβρινή ενημέρωση στην Κύπρο. Βραβεύτηκε για εκπομπές του, δεκάδες ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ του. Σήμερα αρθρογραφεί και παρουσιάζει δικές του εκπομπές με επιτυχία στο διαδικτυακό του κανάλι.

Το 2004 ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του Φιλελεύθερου ως ο πιο αγαπητός Κύπριος Δημοσιογράφος και παρουσιαστής. Διαχρονικά μαχητικός, άνθρωπος ο οποίος τα έβαλε με το κατεστημένο χάνοντας αρκετές φορές την δουλειά του.

Έλαβε μέρος ως πολεμικός ανταποκριτής στον πόλεμο της Βοσνίας. Η αποστολή και το ντοκιμαντέρ βραβεύτηκαν και έτυχαν επαίνου και από την Σερβική τηλεόραση. Καθήκοντα πολεμικού ανταποκριτή εκτέλεσε και στον πόλεμο του Λιβάνου.
Διατηρεί δικό του γραφείο προβολής, διαφημίσεων, διοργάνωσης εκδηλώσεων και προπαγάνδας. Άνοιξε την δική του σχολή Δημοσιογραφίας πριν χρόνια από την οποία αποφοίτησαν και εργάζονται 9 άτομα. Διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του Ιστορικού, Προσφυγικού Σωματείου Ανόρθωσης Αμμοχώστου, συμμετέχει σε πολλές εθελοντικές – φιλανθρωπικές οργανώσεις, επιτροπές και οργανωμένα σύνολα, μέλος του Κέντρου Περιβάλλοντος της Μητρόπολης Λεμεσού. Μέλος της χορωδίας Άρης Λεμεσού. Εξέδωσε δύο βιβλία (ποιητική συλλογή και έρευνα για την ιστορία των τσιατιστών στην Κύπρο) και συνεχίζει συγγραφικό έργο.

Διακρίθηκε στο άθλημα της άρσης βαρών, της σωματικής διάπλασης και στο μποξ.
Απόγονος αγωνιστών του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 55-59, ο πατέρας του ήταν στενός συνεργάτης με τους ήρωες Λένα και Αυξεντίου. Πολέμησε και στην διάρκεια της Τουρκικής εισβολής και για μήνες ήταν αγνοούμενος. Ο πατέρας του επίσης, μάστρε Σόλος από το κατεχόμενο Λευκόνοικο, ήταν συνιδρυτής του ΔΗΣΥ μαζί με τον ξάδελφο του Σολωμή, κοινοτάρχη Λευκονοίκου. Η μακαριστή μητέρα του Δέσπω από το Γεράνι Αμμοχώστου με πλούσια κοινωνική δράση και προσφορά σε πάσχοντες και άρρωστους συνανθρώπους μας.

Εγγονός του Δημήτρη Σούγλη (Πουρεκκή) που ανακάλυψε στο Λευκόνοικο της Μεσαορίας την αλωνιστική μηχανή στην Κύπρο.

Εγγονός του Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Κύπρου Θεόδουλου Καλλίνικου που διέσωσε παράλληλα όλα τα παλιά παραδοσιακά Κυπριακά τραγούδια. Εγγονός του Παναγιώτη Γεράνη φαρμακοποιού και συγγραφέα, που προσέφερε βοήθεια σε χιλιάδες πάσχοντες συνανθρώπους μας ιδιαίτερα στην διάρκεια και μετά την Τουρκική εισβολή.
Μεταξύ άλλων, χόμπυ του το κυνήγι, το ψάρεμα και η μοτοσικλέτα, μέλος της ομοσπονδίας μοτοσικλετιστών. Βραβεύτηκε σε συμμετοχές του στο ερασιτεχνικό θέατρο, εργάστηκε ως μουσικός και μίμος σε διάφορα νυχτερινά κέντρα. Κυκλοφόρησε μουσικό δίσκο με όλα τα έσοδα να διατίθενται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής, στο λαούτο και στο κλαρίνο.

Παντρεμένος με τέσσερεις γιους.