Η στάση της Βρετανίας είναι απόρροια της δικής μας αδεξιότητας χειρισμού του Κυπριακού προβλήματος, αλλά και των συνεχών κυβιστήσεων της δικής μας πλευράς σε όλα τα διεθνή φόρα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ήθελε να καταδικάσει την απαράδεκτη στάση της Βρετανίας, για προώθηση του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα, με το πρόσχημα δήθεν της άρσης της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκο”κυπρίων”. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τις πάντοτε φιλοτουρκικές θέσεις, που έχουν οι δήθεν σύμμαχοι μας Άγγλοι, τους οποίους εσφαλμένα έχουμε και ως εγγυήτρια δύναμη. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να εισακουστεί η πρόταση του Κινήματος μας για σύναψη συμμαχιών με φίλιες χώρες και απεμπόληση από τα δεσμά της Αγγλίας και όσων χωρών τηρούν εχθρική στάση εναντίον των Εθνικών μας συμφερόντων.

Όσον αφορά δε την Βρετανία, κατά πρώτον θα έπρεπε να πληρώσουν τις οφειλές που έχουν από την ενοικίαση των Βάσεων τους στην Κύπρο και κατά δεύτερον να αποχωρήσουν από τα εδάφη μας, που εδώ και αρκετά χρόνια κατέχουν ως άλλοι «Αττίλες». Ο Ελληνισμός της Κύπρου, πλήρωσε με αίμα την Βρετανική κατοχή, με το αίμα των παιδιών του και καλό είναι κάποιοι σήμερα να σεβαστούν την ετυμηγορία του λαού μας.

Παράλληλα θα θέλαμε να καταδικάσουμε και την στάση της Κυβέρνησης, των αξιωματούχων και όλων των κοινοβουλευτικών κόμματων, που με χαμερπείς πολιτικές διασύρουν καθημερινά τα Εθνικά μας δίκαια, αλλά και να τους θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους για την σημερινή κατάντια του Κυπριακού Προβλήματος. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να αλλάξουν επιτέλους γραμμή πλεύσης στο Κυπριακό και να απεμπλακούν από την καταστροφική δήθεν λύση του προβλήματος, τύπου ομοσπονδίας.

Ο Ελληνισμός της Κύπρου κινδυνεύει εν όσο εμείς δεν είμαστε σε θέση να προβάλουμε τα δίκαια μας και να απαιτήσουμε όσα πραγματικά μας ανήκουν. 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)