Ορθή η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ για παρακολούθηση της πράσινης γραμμής με ηλεκτρονικά μέσα, κάλλιο αργά παρά ποτέ δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Παράταξης μας Δημήτρης Σούγλης στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ.

«Κάθε αναβάθμιση για προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας την χαιρετίζουμε και την απαιτούμε ως ΕΛΑΜ από το 2008» τόνισε ο κ. Σούγλης, «αντιλαμβανόμαστε πως θέματα ασφάλειας δεν δημοσιοποιούνται αλλά ο εντοπισμός όσων περνούν από την πράσινη γραμμή είναι ένα, το ποιος θα ανταποκρίνεται είναι άλλο θέμα». Και πρόσθεσε, «αν υπάρχει παράνομη είσοδος σε διαφορετικά σημεία την ίδια ώρα, ποιος και με ποιο τρόπο θα ανταποκρίνεται; Θα τρέχει η αστυνομία ή ο στρατός;».

«Η συμφωνία θα τεθεί σε πλήρη ισχύ σε τρία χρόνια», σημείωσε ο κ. Σούλγης, «μέχρι τότε η μόνη λύση που έχουμε είναι να παγοποιηθούν οι παραχωρήσεις πολιτικού ασύλου και όσοι εισέρχονται παράνομα, απλά να απελαύνονται. Δεν υπάρχει άλλη λύση», είπε, «ξεπεράσαμε τα όρια, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στον τόπο μας».

Περισσότερα σημεία και ανταλλαγή επιχειρημάτων στην ενδιαφέρουσα συζήτηση, στο βίντεο της ανάρτησης.